Marina Pekmezović
Košarka

Ekipa ‚‚Drpa i drugari" pobednici 6. Memorijala ‚‚Milan Supar - Stupi"

Pančevo, Ned, 13/09/2015 - 20:57
Tanja Marin

Stupija drugari ne zaboravljaju

Drugari, porodica, prijatelji, saigrači i svi ljubitelji baskseta  ‚‚3 na 3", okupili su se na Sportskom centru ‚‚Mladost" u sećanje na prerano preminulog Milana Supara - Stupija. U njegovu čast drugari i bivši saigrači po šesti put organizuju memorijalni turnir, kako bi igrajući košarku, sport koji je najviše voleo, sačuvali sećanje na Milana. 

Kao i na prethodnim memorijalnim turnirima, veliki broj ‚‚basketaša" je učestvovao na turniru. Igrači su bili podeljeni u petnaest ekipa, sa po tri ili četiri igrača (jedna zamena). Posle grupne faze takmičenja (4 grupe sa po 4 ili 5 timova), ekipe su se kroz eliminacionu fazu takmičenja tražile put do medalja. Posle velike borbe i mnogih kvalitetnih duela u polufinale su prošle ekipe ‚‚Drpa i drugari", ‚‚Nas", ‚‚Kokošari" i ‚‚Neca i drugari", da bi se za pehar namenjen pobedniku  6. Memorijalnog turnira ‚‚Milan Stupar - Stupi" borili ‚‚Drpa i drugari" i ‚‚Neca i drugari". Iako su obe ekipe bile kvalitetne, ‚‚Drpa i drugari" su bez mnogo problema, zasluženo slavili i tako podigli pehra sa Milanovim imenom. U meču za treće mesto, ekipa ‚‚Nas" je imala prednost tokom čitavog toka ovog duela, ali je posle veoma neizvesne završnice i uspešno izvođenih slobodnih bacanja tim ‚‚Kokošara" osvojio bronzano odličje.

Marina Pekmezović
memorijal stupi.jpg

 

Kako na ovakvim turnirima nije mnogo važno ko će biti pobednik, a ko će kući otići bez ijednog trijumfa, najvažnije je spomenuti sjajnu atmosferu koja je ovog sunčanog popodneva vladala na košarkaškim terenima Sportskog centra ‚‚Mladost", jer su svi došli sa ciljem da se ne zaboravi koliko je srce imao Milan Stuper, kakav je dečko bio i da pokažu kolika je privilegija bila poznavati ga. 

 

T.M.
MarketingNajnovije vesti