Takmičenje u obaranju ćupova Foto: privatna arhiva
Sport

Ekipa SD''Pančevo 1813'' je trijumfovala u obaranju ćupova

Pančevo, Sre, 29/05/2019 - 07:09
Aleksandar Stojković


Ekipa Streljačke družine''Pančevo 1813'', u sastavu pionirka Teodora Kondić i dva seniora Dragutin Dimitrijević i Siniša Veljković je osvojila prvo mesto na takmičenju u obaranju malih ćupva koje je održano u Zrenjaninu proteklog vikenda. Sva tri svoja ćupa za Pančevci su oborili za 25 sekundi. 
U Zrenjaninu je održano tradicionalno takmičenje u obaranju malih ćupova (R 4 cm) mk puškom, na udaljenosti od 50 metara, čime se po običaju i otvara ovogodišnja sezona gađanja vatrenim oružjem. Ekipa od tri člana, treba da obori sva tri svoja ćupa u što kraćem vremenu. Svaki strelac gađa svoj ćup sa po pet mogućih metaka, a kada obori svoj, ima pravo da gađa i ćupove članova svoje ekipe.
 
Ekipa Streljačke družine''Pančevo 1813'' u sastavu pionirka Teodora Kondić i dva seniora Dragutin Dimitrijević i Siniša Veljković je osvojila pehar za prvo mesto, jer je uspela da obori sva tri svoja ćupa za 25 sekundi.
 
Prvo je Teodora pogodila svoj ćup sa prvim metkom,  potom Siniša sa drugim metkom svoj ćup a u dvadesetpetoj sekundi je i Dragutin pogodio svoj ćup sa drugim metkom, tako da pomoć nije ni bila potrebna, iako su već Teodora i Siniša nišanili u nepogođen ćup.
Nastupila je i druga pančevačka ekipa u sastavu Snežana Fodor, Mićo Tegeltija i kolega iz Zrenjanina, sa  vremenom gađanja od 1,49 minuta.
 
 MarketingNajnovije vesti