• Fantastični ‚‚Borac“ izjednačio rezultat u ‚‚play-out“ seriji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U drugoj utakmici baraža za popunu Vinerštediše Superlige Srbije, odbojkaši ‚‚Borca“ su na svom terenu savladali ‚‚Klek Srbijašume“ rezultatom 3:1 (25:12; 24:26; 28:26; 25:13). Rezultat u pobedama ‚‚play-out“ seriji sada je izjednačen – 1:1, a treći duel u seriji biće odigran u Kleku. 

    Pred izuzetno bučnom publikom u Hali sportova na Strelištu Starčevci su odigrali maestralno u prvom i četvrtom setu i deklasirali ekipu koja je ove sezone nastupala u elitnom takmičenju. Od samog starta bilo je jasno da uz pomoć svojih navijača domaće odbojkaše neće biti nimalo lako savladati. U prvoj i poslednjoj deonici susreta u odbojkašima ‚‚Borca“ je sve polazilo za rukomom, počevši od odličnih servisa i brojnih asova, preko odlično postavljanih i pravovremenih blokova, do odlične i veoma borbene odbrane, što je uz skoro savšen procenat realizovanih napada dovelo do eksplozije pozitivnih emocija i na terenu i na tribinama. I u drugom setu su nastavili sa odličnom igrom domaći igrači i imali su prednost od tri poena do same završnice, ali su sa par lošijih prijema i greškom u napadu dozvolili protivniku da dođe do tri set lopte (21:24). Iako su ih odličnom igrom i zalaganjem neutralisali, ekipa ‚‚Kleka“ je uspela da blokom dođe do izjednačenja u setovima. Treći set je bio presudan po ishod susreta, jer je bio izuzetno neizvestan, a više snage, koncentracije i kvaliteta u samoj završnici su imali domaći odbojkaši. Kada su poveli sa 2:1 u setovima, vratili su samopouzdanje u svoje redove i dobili dodatnu snagu da zasluženo i ubedljivo savladaju tim iz Kleka. 

    – Prezadovoljan sam igrom mojih igrača u prvom i četvrtom setu i donekle u trećem. Naravno je da ne može tokom čitavog meča da se drži takav nivo igre. Mi smo odigrali maksimalno motivisano, ali je zaista teško da posle vrlo iscrpljujućeg prvenstva i sada u ‚‚play-out-u“ držimo isti nivo igre tokom četiri seta. Očekivano je bilo da dođe do određenog pada, ali sreća je što smo se brzo vratili i konačno dobili jedan set ‚‚na razliku“ protiv ‚‚Kleka“, jer smo na taj način probili i tu psihičku barijeru, rekao je posle pobede trener ‚‚Borca“, Dragoljub Stojanović.  

    Veliku ulogu, složili su se igrači i trener ‚‚Borca“, u ovoj pobedi imali su brojni i veoma bučni navijači ovog tima u Hali sportova. 

    – Prezadovoljan sam igrom mojih saigrača, kao i celokupnom atmosferom u terenu, a pogotovu na tribinama. Odavno nismo imali ovako dobru podršku od prvog do poslednjeg poena. U prvom meču u Kleku, koji smo izgubili, se osetio umor u našoj igri posle teške završnice prvenstva. Uspeli smo da se oporavimo malo, napravili smo dobru taktiku, promenili smo neke stvari u igri i sa velikom borbenošću dobili dva seta ubedljivo. Malo smo nesrećno, našim greškama izgubili drugi set gde smo takođe imali prednost, pohvalio je svoje saigrače i publiku kapiten Davor Milošević

    Teško je izdvojiti bilo kog pojedinca u ovoj pobedi ‚‚Borca“ pošto su svi igrači pružili maksimum i sjajno se borili na terenu. Ipak, ako treba nekog izdvojiti to će biti po broju osvojenih poena, pa je tako najefikasniji igrač susreta korektor tima iz Starčeva, Bojan Poznić sa 20 poena, dok je samo poen manje osvojio Milan Zindović. Trinaest poena je dodao srednjak Vladimir Knježević, Miloš Milić 11, a kapiten Milošević 10 poena. Podatak koji dovoljno govori od nadmoći Starčevaca u ovom meču je čak 18 poena iz bloka – Knežević 6, Poznić 5, Milić 4, Milošević 2 i Zindović 1. Uz to domaćin je u napadu za četiri seta napravio samo četiri greške, pa ni ne čudi što su na ovaj način došli do poravnanja rezultata u baražu. 

    U redovima gostiju Branko Roljić, najiskusniji igrač ekipe ‚‚Kleka“, osvojio je 15 poena, Miloš Tomić i Marko Narančić po 11, a Radovan Providžalo 10 poena. 

    Treći meč ‚‚play-out“ serije između ‚‚Kleka“ i ‚‚Borca“ će biti odigran u utorak u 19 časova u ‚‚Kleku“, dok će četvrti timovi odigrati narednog petka odigrati u Hali sportova na Strelištu. Serija se igra na tri pobede. 

    T.M.

    PANČEVO – U drugoj utakmici baraža za popunu Vinerštediše Superlige Srbije, odbojkaši ‚‚Borca“ su na svom terenu savladali ‚‚Klek Srbijašume“ rezultatom 3:1 (25:12; 24:26; 28:26; 25:13). Rezultat u pobedama ‚‚play-out“ seriji sada je izjednačen – 1:1, a treći duel u seriji biće odigran u Kleku. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]