Džudo

Filip Francuz prvak Vojvodine

Pančevo, Uto, 24/05/2016 - 18:14
Tanja MarinProteklog vikenda u Kanjiži održano je Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire (takmičari do 13 godina), na kojem je nastupilo 240 takmičara iz 24 kluba. Džudisti ‚‚Dinama" osvojili su četiri medalje, a Filip Francuz postao je prvak pokrajine u kategoriji džudista do 34 kilograma. Pančevački džudisti, pored toga, osvojili su i jednu srebrnu i dve bronzane medalje, dok je jedan takmičar ostvario plasman na peto mesto. 

Na Prvenstvu Vojvodine, koje je ujedno bilo i kvalifikaciono za državno prvestvo za mlađe pionire, ‚‚Dinamo" su predvodili treneri Ljubomir Stanišić i Petar Ilijin. Na ovom takmičenju, Pančevci i Pančevke pokazali su sav svoj kvalitet. Neprikosnoveni su bili u konkurenciji dečaka do 34 kilograma, pošto su u finalu snage odmerila dva klupska druga – Filip Francuz i Vladimir Bogdanovski. Filip je ovog puta bio bolji, pa mu je pripalo zlato, dok se Vladimir okitio srebrnim odličjem

U konkurenciji dečaka težine preko 66 kilograma, Petar Mijač zauzeo je treće mesto, kao i Andrijana Krtenić, u konkurenciji mlađih pionirki do 32 kilograma težine. Petog mesta se dokopao Uroš Ćuća, u kategoriji do 55 kg. 

Osvajači medalja sa Prvenstva Vojvodine, kao i svi takmičari koji su ostvarili plasman na peto mesto, izborili su se za učešće na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, koje će biti održano 4. juna u Vršcu.

 
MarketingNajnovije vesti