• Filip Vlajić – još jedan Pančevac u Kazahstanu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevac Filip Vlajić od početka avgusta je u Kazahstanu i novi je kondicioni trener ženskog Odbojkaškog kluba Kuaniš koji je prošle godine osvojio titulu prvaka Azije. 

    Znamo ga kao dizača tegova, čoveka koji godinama radi da se KDT Dinamo vrati na staze stare slave. Kao kondicioni trener, radio je u mnogim sportskim klubovima i sa mnogo sportista.

    FIlip će narednih devet meseci, jer na toliko je sklopio ugovor, raditi sa seniorkama ovog kluba.

    – Moj zadatak u stručnom štabu neće se puno razlikovati od rada koji obavljam kada sam u reprezentaciji. Uvodni i završni deo treninga su uglavnom obaveze kondicionog trenera kao i treninzi van sale i treninzi u teretani. Fizička priprema u sportu je jedan od neodvojivih elemenata celokupne sportske pripreme, a upravo je to vrsta pripreme za koju sam ja kao kondicioni trener zadužen.U odbojci sam radio kao kondicioni trener u odbojkaskom klubu 013 Pančevo, bio sam pomoćni kondicioni trener u najtrofejnijem ženskom odbojkaškom klubu Vizuri, pripremao sam individualno i kolektivno naše reprezentativce u indoor odbojci kao i u beach volley-u, priča nam Filip.

    Trener Kuaniša je takođe Pančevac, Darko Dobreskov, „pančevačka“ veza je Filipa i dovela u Kazahstan.

    – Dobio sam  preporuke od Vladimira Jovančića, trenera prvotimki odbojkaškog kluba 013 Pančevo, kome sam neizmerno zahvalan što me spojio sa Darkom Dobreskovim, glavnim trenerom kluba Kuaniš iz Kazahstana. Darko je takođe naš sugrađanin. Takođe velika je stvar što  sam  kondicioni trener u tri različite selekcije pri našoj muškoj odbojkaškoj reprezentaciji (kadeti, mlađi seniori i mediteranska reprezentacija/b tim seniora). Biti ovde u klubu koji je šampion Azije, za mene je čast zaista. Neizmerno  hvala kolegi  Darku Dobreskovu na pozivu da budem deo stručnog štaba,  rekao je Filip Vlajić.

     

     

    Pančevac Filip Vlajić od početka avgusta je u Kazahstanu i novi je kondicioni trener ženskog Odbojkaškog kluba Kuaniš koji je prošle godine osvojio titulu prvaka Azije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Uspešan vikend za plivače pančevačkog Dinama

    Prethodnog vikenda, od 14. do 17. marta, održano je prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović". Plivački klub "Dinamo" predstavljalo je 8 […]