Pixabay
Sport

Hajrudin Redžović spreman da donira bubreg košarkašu Boriši Simaniću

Izvor: 
RTS Sre, 13/09/2023 - 18:35Sinoć smo dočekali srebrne košarkaše, a najveći aplauz dobio je Boriša Simanić koji se uprkos teškoj povredi pojavio na balkonu pred okupljenim narodom. Njegova hrabrost i požrtvovanost nije ostavila ravnodušnim ni Hajrudina Redžovića iz Pančeva koji je ponudio svoj bubreg Boriši.

Hajrudin Redžović trenutno se nalazi na odmoru u Golubincima i iako ne želi bilo kakav publicitet povodom svog humanog gesta, jer to ne radi da bi drugi o tome pričali i pisali, pristao je da nam pošalje svoju izjavu, kako bi motivisao i druge da pomognu našem košarkašu:

“Roditeljski osećaji i osećaji oficira, pukovnik sam u penziji, koji je život proveo sa tim mladi ljudima, u trenutku kada je javljeno da je ostao bez bubrega prubudili su u meni želju da ako medicinski uslovi dozvoljavaju dam tom mladom čoveku bubreg, jer šta je mojih 74 godine prema njegovih 20 i nešto. Želim da on život provede normalno kao što sam ga normalno proveo i ja”, kaže Hajrudin Redžović, pukovnik u penziji za RTS https://www.rts.rs/lat/vesti/srbija-danas/5271617/hajrudin-redzovic-spreman-da-donira-bubreg-kosarkasu-borisi-simanicu-.html

Hajrudin prati našu košarkašku reprezentaciju od 1970. godine kada su na Svetskom prvenstvu u Ljubljani osvojili prvu zlatnu medalju, a svim srcem sad je bodrio i naše odbojkašice i Novaka Đokovića.

“Našim košarkašicama, odbojkašicama i Novaku Đokoviću šaljem najtoplije osećaje ponosa na njih i njihova dela koja nesebično čine za svoju otadžbinu i njen narod. Novak je zlatan, ali su za mene i košarkaši i odbojkašice zlatni i takve ću ih pamtiti”, kaže Hajrudin Redžović, pukovnik u penziji.

Hajrudin uvek ponosno ističe da je iz Sjenice i napominje da se ovde ljudi od malih nogu vaspitavaju da vole čoveka i da su spremni za čoveka sve i da učine.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti