• Jelena Janićijević u pohodu na evropsku titulu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srpska bokserka Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Vajvan iz Nemačke. 

    U sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor sprema se spektakl, koji će na najbolji način obeležiti početak 2023. godine.

    „Biće to moj prvi profesionalni meč u Srbiji. Do sada sam ih imala sedam, nijedan pred domaćom publikom i zato za mene ovaj meč ima naročitu važnost i jako mi je drago što će to biti na Zlatiboru“, izjavila je Janićijević na konferenciji za medije u Kulturnom centru na srpskoj planinskoj lepotici.

    Boks u Srbiji ima lepu budućnost i jako mi je drago što sem moje seniorske imamo juniorske i omladinske zlatne medalje sa velikih takmičenja, najviše zahvaljujući Nacionalnoj školi boksa, gde je Savez dosta uložio i u razvoj mladih trenera, dodala je srpska bokserka.

    „Svaku svoju pobedu posvećujem mlađim naraštajima, onima koji dolaze i koji će predstavljati srpski boks u narednim decenijama, mladim bokserima iz mog kluba, sa kojima radim kao trener ili pomoćni trener i to mi je najveće zadovoljstvo“.

    Ona se posebno zahvalila Bokserskom savezu na podršci i što njene godine nisu predtstavljale problem „Uskoro punim 38, takmičenje u amaterskom boksu dozvoljeno je do 40,  a Savez je verovao u mene i ulagao kao da su mi 22 i to se isplatilo. Daću sve od sebe i da budem inspiracija mladim devojkama, da vide da je sve moguće, da se radi, završi fakultet i postižu odlični rezultati. Nadam se da ću doneti i ovu profesionalnu titulu u Srbiju  ali i još medalja jer imam pravo da se borim i kvalifikujem za Olimpijske igre u Parizu 2024“, istakla je Janićijević.

    Trener Stefan Hubert zahvalio se na podršci Savezu što je omogućio edukaciju mladih stručnjaka i što jedna mala zemlja kao što je Srbija ima toliko bokserskih šampiona.

    „Radujemo se ovom meču, biće ti samo još jedan radni dan i očekujemo ga sa dosta optimizma. Uveren sam da ćemo Jelena i ja i ceo naš tim ostvariti cilj, radi se dobro na trenizima, forma je u usponu i verujemo u trijumf“, rekao je Hubert.

    Predsednik Bokserakog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, koji, kako je rekao, po ko zna koji put izlazi u susret sa pokroviteljstvom bokserskog sporta.

    „Prvi put bilo je to pre 12 godina kad sam ja još boksovao i ta saradnja nije nikad nije ni prestajala.

    „Očekuje nas veliki spektakl, jedan od najvećih u našoj zemlji sledeće godine, a sigurno jedan od najbitnijih za naš sport. Osim naše TV Arena sport još nekoliko evropskih televizija prenosiće direktno meč. Jelena se ove godine već upisala u istoriju kao prva Srpkinja sa medaljom na Evropskim šampionatima, a verujem da ćemo imati zlatni početak 2023. godine i podizanje šampionskog pojasa prvakinje Evrope“, izjavio je Borovčanin.

    Prvi čovek opštine Čajetina Milan Stamatović podsetio je da su mnogi sportisti koji su se pripremali na Zlatiboru posle toga osvajali medalje i šampionske titule i da ne sumnja da će Jelena Janićijević krenuti istim stopama.

    „Sport u strateškim planovima razvoja Zlatibora ima ozbiljno mesto, samo u narednoj godini imaćemo 20 novih sportskih terena i to je zaista jedna ozbiljna ponuda. Plus, radi se na infrastrukuturi, pristupnim saobraćajnicama, nadam se da će sledeće godine i aerodrom biti stavljen u funkciju. Svaki dinar uložen u sport se višestruko vrati i nadam se da će ta sinergija koju Zlatibor ima u svom imenu i ovaj put biti u stilu zlata“, poručio je Stamatović.

    Uoči meča između Jelene Janićijević i Sare Vajvan održaće se uvodne borbe u kojima će nastupiti Nikolina Gajić protiv Aleksandre Rapaić u kategoriji do 70 kg, zatim Nenad Jovanović protiv Vladimira Gubarša u polusrednjoj kategoriji, Aleksa Marković protiv Josifa Belića u lakoteškoj  Antonio Bisec protiv Igora Rogića u polusrednjoj i Sejdi Nazif protiv Veljka Gligorića u poluvelter kategoriji, a biće priređen i poseban zabavni program.

    Spektakularno boksersko veče na Zlatiboru održaće se 5. januara od 18 sati.

    Srpska bokserka Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Vajvan iz Nemačke. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport