• Jelena Uzelac, Goran Žepina i Ivan Veselić prvaci Srbije u sportskom obaranju ruku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Proteklog vikenda u Hali sportova na Strelištu održano je 7. Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke. U konkurenciji žena titulu je osvojila Jelena Uzelac iz Novog Sada, dok su novi apsolutni šampioni Srbije Goran Žepina iz Kaća desnom rukom i Ivan Veselić iz Valjeva levom rukom. Takmičari iz Pančeva i okolnih naseljenih mesta bili su veoma uspešni sa čak devet osvojenih medalja: dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje. 

    Titulama prvaka države okitili su se Darko Srećković iz Pančeva, u kategoriji do 80 kilograma kod takmičara koji obaraju levom rukom, i Miloš Minić iz Banatskog Brestovca, u kategoriji takmičara preko 100 kg levom rukom. Minić je u istoj težinskoj kategoriji u konkurenciji takmičara koji obaraju desnom rukom osvojio srebrnu medalja. Drugo mesto osvojila je i Pančevka Tamara Mikić u konkurenciji dama, kao i Nikola Marković iz Omoljice (do 90 kg, leva ruka) i Marćelo Rusovan iz Pančeva (do 90 kg, desna ruka). Na najniži stepenik pobedničkog postolja popeli su se Darko Srećković (do 80 kg, desna ruka), Nikola Marković (do 90 kg desna ruka) i Marćelo Rusovan (do 90 kg, leva ruka).

    Takmičari su obarali u težinskim kategorijama do 80 kg, 90 kg, 100 kg i preko 100 kg. Osvajači medalja sa Prvenstva Srbije automatski postaju članovi reprezentativci, koji predstavljaju Srbiju na međunarodnim mečevima. Ovogodišnje prvenstvo Srbije predstavljalo je ujedno i kvalifikacioni turnir za učestvovanje na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Bukureštu krajem maja ove godine.

    PANČEVO – Proteklog vikenda u Hali sportova na Strelištu održano je 7. Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke. U konkurenciji žena titulu je osvojila Jelena Uzelac iz Novog Sada, dok su novi apsolutni šampioni Srbije Goran Žepina iz Kaća desnom rukom i Ivan Veselić iz Valjeva levom rukom. Takmičari iz Pančeva i okolnih naseljenih mesta bili su veoma uspešni sa čak devet osvojenih medalja: dve zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport