Sport

Još jedna zlatna medalja za pančevačkog mladog šahistu

Izvor: 
Saopštenje Čet, 12/10/2017 - 08:14

U Beogradu je proteklog vikenda uz podršku lokalnih vlasti i klubova održan veliki međunarodni kadetski turnir u šahu. Nastupilo je preko 100 takmičara, većinom iz Srbije i manji broj iz inostranstva, a takmičenje je zbog većeg broja učesnika trajalo puna dva dana. Ovo je prvi turnir u novoj sezoni i na njemu je nakon uspešnog nastupa na Prvenstvu Evrope, učestvovao i mladi Pančevac Marko Milanović. 
 
Po običaju, Marko nije se prijavio u svoju kategoriju nego u klasu tri godine starijih od sebe. Nakon 5 odigranih kola, sa samo jednim remijem protiv Aleksandra Savića, takođe kadetskog prvaka Srbije, takmičenje je završio na prvom mestu i time osvojio još jedan pehar i zlatnu medalju.  

U najmlađoj kategoriji snage je oprobao i Markov šestogodišnji brat Pavle. Bio je takođe uspešan, podelio je sa još jednim takmičarom drugo mesto. Pošto su obojica imali jednak broj poena i potpuno identične dodatne kriterijume, za utvrđivanje konačnog redosleda pribeglo se žrebu. Pavle je imao manje sreće, pripao mu je broj 3, čime je osvojio bronzanu medalju.


MarketingNajnovije vesti