Sport

Juniori Srbije peti u trostavu MP puškom na Prvestvu Evrope, u ekipi i Aleksa Rakonjac iz Pančeva

Izvor: 
013info Čet, 22/09/2022 - 11:46Proteklog vikenda u Poljskom gradu Vroclav, je održano Prvenstvo Evrope u tortavu malokalibarskom puškom, na kojem je Reprezentacija Srbije nastupila u punom sastavu, sa ekipama u svim kategorijama. 
 
Ekipa juniora Srbije za koju su učestvovali: Marko Ivanović iz Kragujevca, Petar Erdei iz Novog Sada i Aleksa Rakonjac iz Pančeva, je osvojila peto mesto u konkurenciji od selekcija iz petnaest država, što je veliki uspeh u odnosu na uslove treninga strelaca iz Srbije.
 
Pojedinačno je Aleksa Rakonjac osvojio trinaesto mesto u kvalifikacijama sa 577 krugova, a u borbi za ulazak u finale od osam najboljih, sa 574 kruga, nije uspeo da se plasira, dok je dve godine stariji Marko Ivanović osvojio četvrto mesto. 
 
Aleksa Rakonjac je nastupio i u disciplini-miks-mešovitih parova sa Anjom Knežević iz Novog Beograda,ali se ovoga puta oni nisu plasirali u finale i borbu za medalje.  S bozirom na to da im prestoje još dve godine u juniorskoj reprezentaciji Srbije, sa stečenim iskustvom imaju velike šanse za visoke plasmane i medalje. 
 
Ekipa juniora se upravo priprema u Nišu i po klubovima za još dva velika međunarodna takmičenja. Već 29.septembra putuju u Budimpeštu na Finale Lige mladih Evrope sa dve ekipe u kojima će nastupiti i dva takmičara iz Streljačke družine''Pančevo 1813'',  Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom i Marko Ninković vazdušnim pištoljem. Potom slede pripreme za Prvenstvo Sveta u Kairu na kojem će od 12 do 20. oktobra nastupiti i Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom u ekipi Reprezentacije Srbije.MarketingNajnovije vesti