• Juniorska liga Šahovskog saveza Vojvodine nastavljena na Fruškoj Gori, učestvuju i Pančevci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Juniorska liga Šahovskog saveza Vojvodine nastavljena je prethodne nedelje na Letenci na Fruškoj Gori, u okviru Kampa za mlade šahiste koji su organizovali ŠK “Bubamara” iz Novog Sada i ŠK “Aljehin” iz Pančeva, u saradnji sa Šahovskim savezom Vojvodine.

    Posle uvodna dva kola koja su bila odigrana u Bačkom Dobrom Polju u maju ove godine, na Letenci su igrana još tri, a ni kišovito vreme nije sprečilo mlade šahiste iz svih krajeva Vojvodine da se okupe u velikom broju, kako bi branili boje svojih klubova. Učešće na Ligi je uzelo 25 klubova sa oko 150 takmičara, a raduje činjenica da je iz godine u godinu interesovanje za ovo takmičenje sve veće.

    Na početku takmičenja učesnicima se obratio predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović, koji je pre nekoliko godina bio inicijator ovog razvojnog projekta. Stanimirović je prisutnima najavio ideju da se ovakvo takmičenje od sledeće godine pokrene i na nivou cele Srbije, za šta se već izvesno vreme i sam veoma zalaže. Nakon svečanog otvaranja odigrana su tri kola Juniorske lige, a tempo igre je bio pola sata po igraču za celu partiju. Sportsku pravdu kao glavni sudija delio je međunarodni arbitar Zoran Stanimirović, uz pomoć svojih zamenika – međunarodnog sudije Velibora Ćirjanića, kao i nacionalnih sudija Almira Gagića, Petra Miličevića i Ksenije Tomin.

    Posle velike borbe i mnoštva uzbudljivih partija, na deobi prvog mestu našle su se čak četiri ekipe, pa će tek poslednja dva kola Juniorske lige, koja su predviđena u jesenjem delu sezone, doneti konačan rasplet u borbi za šampionski pehar i medalje. Trenutno identičan rezultat – po 11 meč bodova, tj. tri pobede i dva nerešena meča, sa minimalnom razlikom u osvojenim poenima po tablama, imaju prva i druga ekipa ŠK “Bubamara” iz Novog Sada, ŠK “Šah Art” iz Subotice i DŠK “Kapablanka 1992” iz Novog Sada. Samo jedan meč bod manje imaju još dve ekipe – ŠK “Aljehin” iz Pančeva i “Somborski ŠK” iz Sombora, dok se veoma blizu vrha tabele, sa po devet meč bodova, nalaze se i ŠK “Svetozar Gligorić” iz Pančeva, ŠK “Bačka Palanka” i NDŠK “Šahmatni kružok” iz Novog Sada.

    Šahovski savez Vojvodine će blagovremeno objaviti mesto odigravanja i satnicu poslednja dva kola Juniorske lige.

    Juniorska liga Šahovskog saveza Vojvodine nastavljena je prethodne nedelje na Letenci na Fruškoj Gori, u okviru Kampa za mlade šahiste koji su organizovali ŠK “Bubamara” iz Novog Sada i ŠK “Aljehin” iz Pančeva, u saradnji sa Šahovskim savezom Vojvodine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]