• Kadeti starčevačkog Borca prvaci Srbije u ragbiju!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kadeti Ragbi kluba Borac iz Starčeva su prvaci Srbije, a kadeti pančevačkog Dinama 1954 osvojili su Trofej Beograda. Na pooslednjem, od tri održana turnira, Trofeju Beograda koji je održan danas u Jajincima, Borac je u finalu izgubio od Dinama rezultatom 19:5, ali je sa ukupnim skorom od 28 osvojenih bodova starčevački klub došao do titule prvaka države. Dinamo je u ukupnom plasmanu zauzeo četvrto mesto na prvenstvu Srbije.

    Da bi uspeh klubova iz južnog Banata bio potpun pobrinulla se ekipa GRK Vršac koja je na tabeli Prvenstva Srbije bila treća.

    Dr Srđan Nikolić je ispred ragbi saveza Srbije uručio pehar kapitenu RK Borac Gordić Vasiliju koji je posle turnira izjavio:

    „Ovo je veliki uspeh mog tima obzirom da smo prva generacija Borca koja se takmiči u ovom uzrastu.momci i devojke koje su kroz ova tri turnira pokazali dominaciju i zaslužuju sve pohvale.“

     

     

    Kapiten RK Dinamo 1954 Strahinja Adžić je rekao:

    „Srećni smo jer smo osvojili „Trofej Beograda“, ali ostaje veliki žalšto nas je virus pokosio pa nismo učestvovali na prvom turniru u Starčevu jer su rezultati sa ova dva turnira  pokazali da smo bili jedini pravi konkurenti komšijama iz Starčeva.“

     

    Treneri RK Borac Igor Tomašić i Radivoj Ćosić jednoglasni su u komentaru:

    „Kontinuitet u osvajanju titula je nastavljen, u prethodne dve sezone naša ekipa bila je prvak u konkurenciji petlić i konkurenciji pionira,tako da je ovo treća titula državnog šampiona koja stiže u naše malo mesto. Večeras će u Starčevu biti priređena mala fešta posvećena ovoj deci koja su svojom radom, zalaganjem i upornošću sve ovo i zaslužila.“

    Na današnjem turniru učestvovalo je  6 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe tako da je svaka ekipa odigrala po tri utakmice, dve u grupi i jednu za plasman.

    U grupi A su bile ekipe GRK Vršac, RK Crvena zvezda i RK Borac Starčevo, dok su grupu B nastupali RK Rad, RK Loznica i RK Dinamo 1954.

    Postignuti su sledeći rezultati:

    • RK Borac – GRK Vršac                   14-0                       
    • GRK Vršac – RK Crvena zvezda     12-0                      
    • RK Borac – RK Crvena zvezda        19-0                      
    • RK Rad – RK Loznica                      29-0
    •  RK Dinamo 1954 – RK Loznica      31-0
    •  RK Rad – RK Dinamo 1954              0-7

    U borbi za 5 mesto ekipe RK Crvena zvezda pobedila je RK Loznica rezultatom 17-0, ekipa GRK Vršac je savladala domaćina RK Rad sa 14-5 i tom pobedom osvojila treće mesto na današnjem turniru dok je u finalu pančevački RK Dinamo 1954 pobedio komšije iz starčevački RK Borac sa 19-5 i tako osvojio „Trofej Beograda“ za 2019 godinu.

    U ukupnom plasmanu posle tri održana turnira prvo mesto i  titulu šampiona Srbije osvojila je ekipa RK Borac iz Starčeva sa osvojenih 28 poena, vicešampionskom titulom okitila se ekipa RK Rad sa 20 poena, treća je ekipa GRK Vršac sa 16 poena koliko je osvojo i četvtoplasirani RK Dinamo 1954, RK Crvena zvezda je peti sa 6 poena, dok je RK Loznica šesti sa osvojena 2 boda.

    Kadeti Ragbi kluba Borac iz Starčeva su prvaci Srbije, a kadeti pančevačkog Dinama 1954 osvojili su Trofej Beograda. Na pooslednjem, od tri održana turnira, Trofeju Beograda, Borac je u finalu izgubio od Dinama rezultatom 19:5, ali je sa ukupnim skorom od 28 osvojenih bodova starčevački klub došao do titule prvaka države. Dinamo je u ukupnom plasmanu zauzeo četvrto mesto na prvenstvu Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport