Sofija Stefanović Foto: privatna arhiva
Sport

Karatistkinja pančevačke Mladosti treća na Balkanu

Pančevo, Čet, 06/06/2019 - 13:28
Aleksandar Stojković

Karatistkinja pančevačke „Mladosti" Sofija Stefanović osvojila je, nastupajući za reprezentaciju Srbije, bronzanu medalju u kategoriji devojčica do 12 godina, lakših od 50 kg na Balkanskom prvenstvu za decu do 14 godina koje je održano od 30. maja do 2. juna u Banja Luci.  Sofija je pobedila takmičarku iz Bugarske, zatim je poražena od takmičarke iz Bosne, koja je postala šampionka Balkana, ali je Sofiji dala mogućnost da se bori za bronzanu medalju protiv Turske takmičarke.

Nije Sofija bila jedina takmičarka Mladosti koja je nastupila za reprezentaciju. Još tri karatistkinje pančevačkog kluba imale su čast da brane boje Srbije u borbama: Sara Žunić, Tara  Đurđević i Tamara Gavrilović. Sara i Tara su osvojile peta mesta, dok je Tamara bila sedma posle repasaža.

- Neverovatno je sa koliko žara se deca bore i ostavljaju srce na tatamiju. Veoma sam zadovoljan radom naših takmičarki, rezultati su odlični, samo nam je falilo malo sportske sreći i bile bi tri medalje. One su vredne i požrtvovane i u budućnosti čekaju ih dobre sportske karijere, rekao je Tihomir Makitan iz KK „Mladost".

Na prvenstvu je nastupilo 1039 takmičara iz 10 balkanskih zemalja.

 
MarketingNajnovije vesti