Foto: KK Tamiš
Sport

KK Tamiš, Nikola Simić i Bojan Jovičić najbolji u Vojvodini

Izvor: 
Dnevnik Sre, 28/12/2016 - 06:54

Košarkaški klub Tamiš iz Pančeva, je najbolji košaraški klub u Vojvodini! Ovo je odlučio Košarkaški savez Vojvodine, a nagrade su juče na tradicionalnom, novogodišnjem koktelu Košarkaškog seveza Vojvodine održanom u Spensu, u prisustvu bivših i sadašnjih igrača, sportskih funkcionera, trenera i sudija uručene

- Darku Jovičiću, predsedniku kluba, nagrada za najbolji klub; - Nikoli Simiću, nagrada za najboljeg košarkaša Vojvodine; - Bojanu Jovičiću, nagrada za najboljeg trenera Vojvodine.

Po merilima KSV, najbolji muški seniorski klubovi  su KK Futog Tupanjac MD (prvi put u istoriji se plasirao u Drugu ligu), KK Dunav Stari Banovci (od ove sezone prvi put prvoligaši) i KK Tamiš Pančevo (minule sezone najbolje plasirani vojvođanski klub). Za najbolji ženski seniorski klub u 2016. proglašen  je ŽKK Vrbas, koji je dogurao do finala domećeg kupa i polufunala plej-ofa. Najbolja košarkašica je Vrbašanka Nataša Mijatović, kapiten ŽKK Vrbas. Najbolji muški klub mlađih kategorija po mišljenju KSV je novosadski KK Sport Vorld, a najbolji ženski klub mlađih kategorija je  ŽKK Titel. Za najboljeg trenera proglašen Bojan Jovičić (KK Tamiš), a najbolji košarkaš je igrač ove ekipe Nikola Simić. U kategoriji sportskih radnika, posthumno je dodeljeno priznanje profesoru Juhas dr Erneu, a nagrađen je i Mirko Kujundžić.

U posebnoj kategoriji nagrađeni su reprezentacija Novi Sad +40 muškarci, reprezentacija Novi Sad +35 žene, a priznanje je dobila i Sportska redakcija  Dnevnika, za profesionalno i aktivno praćenje svih košarkaških zbivanja.

 Marketing

Najnovije vesti