„Kup Pančeva 2016"

Košarkašice „Opova" pobednice turnira u Pančevu

Pančevo, Ned, 18/09/2016 - 18:49
Tanja Marin

PANČEVO, 18. septembar – Ženski košarkaški klub „Tamiš" organizovao je drugi po redu „Kup Pančeva", košarkaški turnir namenjen pionirkama, košarkašicama rođenim 2003. godine i mlađima. Pobednik ovogodišnjeg „Kupa Pančeva" je Košarkaški klub „Opovo 99" iz Opova, koja je u veoma neizvesnoj završnici finalne utakmice savladala ekipu „Tamiša" rezultatom 34:37. 

Na ovogodišnjem „Kupu Pančeva 2016" učestvovalo je četiri ekipe, osim domaćina i organizatora, učestvovale su pionirke „Kris Krosa", „Mladosti" iz Zemuna i ekipa „Opova 99". Turnir je odigran po sistemu dva polufinala iz kojih su pobednici igrali meč za zlato, a poraženi utakmicu za treće mesto. U prvom duelu Ženski košarkaški klub „Tamiš" je savladao ekipu „Mladosti" iz Zemuna, rezultatom 40:28, dok je u drugom „Opovo 99" slavilo protiv „Kris Krosa", rezultatom 33:22. 

kosarka zene.jpg

U finalu snage su odmerile košarkašice „Tamiša" i „Opova". Na početku finalnog duela domačin je imao prednost, ali je do poluvremena ekipa iz Opova preokrenula rezultat. U drugom delu utakmice košarkašice „Tamiša" su boljom igrom u napadu napravile novi preokret, pa je utakmica ušla u veoma neizvesnu, penal, završnicu. Ekipa „Opova" je u samoj završnici imala više koncentracije i zasluženo je podigla pehar namenjen najboljoj ekipi „Kupa Pančeva 2016".

– U finalu je bila velika borba. Ekipe su podjednakog kvaliteta. Moje devojke su se borile do kraja, ali naših nekoliko nesmotrenih poteza, koji su tipični na ovaj uzrast, presudilo je današnje finale, rekla je Darinka Jovanović, koordinatorka mlađih selekcija Ženskog košarkaškog kluba „Tamiš" i organizator turnira. 

„Kup Pančeva" ima za cilj da ekipe pred početak sezone odmere snage, da se takmiče, da se međusobno druže i da se sportski nadmeću, što će im u velikoj meri omogućiti da napreduju. Ipak, to nije i jedini cilj ovog turnira. 

– Mi se trudimo da ovakvim turnirma i na ovakav način popularizujemo žensku košarku u Pančevu i u Srbiji. Uz to se nadamo da će sjajni rezultati naše žeske košarkaške reprezentacije omogućiti da sve više devojčica počne da se bavi ovim sportom, dodala je Darinka Jovanović

kosarka zene.jpg

U utakmici za treće mesto ekipa iz Zemuna pobedila je „Kris Kros" rezultatom 52:34.

Vanja Radovanov, košarkašica „Opova 99" bila je najbolji strelac turnira, dok je titulu najbolje igračice ponela Staša Arsenović, kapiten Ženskog košarkaškog kluba „Tamiš". 

T. M. 

kosarka zene.jpg
MarketingNajnovije vesti