Foto: Pixabay.com
Sport

KOVIN: U nedelju šahovski turnir

Izvor: 
D. K. Sub, 20/08/2022 - 16:57U organizaciji ŠK „Radnički“ Kovin i Centra za kulturu Kovin u nedelju, 21. avgusta, sa početkom u 11 časova u kovinskom Domu kulture održaće se Dečiji šah turnir „Preobraženje-Kovin 2022“.

Na turniru mogu da učestvuju deca predškolskog uzrasta i osnovci. Osnovni cilj turnira je da deca zavole šah, da počnu aktivnije da ga igraju i druže se.

Turnir se rejtinguje (ukoliko se prijavi više od 60% rejtingovanih igrača), a učešće je besplatno, što je sjajna vest za roditelje i  mlade šahiste. Organizatori napominju da će takmičari biti podeljeni u šest grupa (prema uzrastu i godištima), igra se sedam kola, a za najuspešnije pripremljene su posebne nagrade. Deca koja mogu da učestvuju su predškolski uzrast i prvi razred osnovne škole i to je najmlađa grupa. Posebno su dečaci, a posebno devojčice. Onda ide starija grupa devojčice od drugog do četvrtog rezreda, odvojena grupa i za dečake i najstarija grupa od petog do osmog razreda, dečaci i devojčice.

Prijave za učešće moguće su do 10.30 na dan turnira, ali dobro je to uraditi blagovremeno, kako bi organizatori na vreme obezbedili rekvizite i potrebnu količinu predviđenog osveženja i užine tokom takmičenja.

Prijavljivanje je moguće putem imejla na [email protected] ili pozivom na broj telefona 064 17 77 468.

Turnir će biti održan na platou ispred Centra za kulturu u Kovinu.

 

 
MarketingNajnovije vesti