Paraolimpijske igre Rio 2016.

Laslo Šuranji osvojio zlato i oborio paraolimpijski rekord!

Pančevo, Pon, 12/09/2016 - 20:55
Tanja Marin


Srpski strelac, Laslo Šuranji, osvojio je zlatnu medalju na Parolimpijskim igrama u trostavu malokalibarskom puškom na 50 metara u kategoriji SH 1. On je tako Srbiji doneo četvrtu medalju, pošto su u toku današnjeg dana tri medalje osvojili naši stonoteniseri. Zlato je pripalo Borislavi Perić-Ranković, dok su bronzana odličja osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća. 

Sjajni srpski reprezentativac, od koga se mnogo očekivalo na ovim Paraolimpijskim igrama, pre samo nekoliko dana je izgubio medalju za samo jedan krug, ali mu je to danas izgleda bio dodatni motiv. Prvo je u kvalifikacijama oborio paraolimpijski rekord sa pogođenih 1165 krugova i kao prvoplasirani takmičar prošao u finale. U finalu je ponovo bio sjajan i sa pogođena 453,7 krugova oborio paraolimpijski rekord u finalima i obezbedio najsjajnije odličje.

Drugo mesto pripalo je Abdulu Sultanu Alarjaniju iz Ujedinjeni Arapskih Emirata s rezultatom 451,6 krugova, dok je Izraelac Doron Šaziri osvojio bronzano odličje sa rezulatom od 437,5 krugova.

 
MarketingNajnovije vesti