• “Lavice” slavile protiv “Radničkog”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 14. kolu Wiener Stadtishe Supelige Srbije odbojkašice “Dinama” pobedile su ekipu “Radničkog” iz Beograda rezultatom 3:0, po setovima 25:15; 25:13 i 25:20. Sve je funkcionisalo u redvima “Lavica” koje su u Hali sportva na “Strelištu” zabeležile sedmu pobedu u sezoni za 67. minuta igre.

    U prvom setu “Radnički” je uspevao da ostane u igri, čak i imao prednost do rezultata 8:10, ali su onda izabranice Aleksandra Vladisavljeva napravile preokret. Odlično su servirale, poboljšale su igru u odbrani, blok je funkcionisao na pravi način i velikom serijom od 12:2 brzo rešile prvi set u svoju korist. Drugi set je počeo slično kao i prvi, igralo se “poen za poen”, ali kada je pri rezultatu 11:10 Jelena Lazić stala na servis liniju gošće iz Beograda nisu imale pravo rešenje. Vezao je “Dinamo” deset poena, uz tri sjajno postavljena bloka Milene Spremo i na semaforu je već stojalo 2:0. Treći set je bio nešto neizvesniji. “Lavice” su se mučile najviše zbog svojih grešaka, ali su, kao u prva dva seta, dodale gas kada je bilo najpotrebnije, stigavši tako do sedme pobede u prvenstvu.
    Teško je izdvojiti najbolju igračicu “Dinama” u ovom susretu, naročito kada, kao večeras, sve odigraju dobro. Merilo će i ovog puta biti broj osvojenih poena, pa je tako najefikasnija bila Nina Kočić sa 18 poena (4 poena blokom), a u stopu su je pratile Katarina Simić sa 15 i Jelena Lazić sa 13 osvojenih poena. U redovima “Radničkog” najefikasnija je bila Miljana Trajković koja je na konto svog tima upisala 10 poena.
    Ekipa “Dinama” je u susretu sa “Radničkim” tokom tri seta igre osvojila čak 14 poena blokom, što im do ovog susreta nije polazilo za rukom. Ova činjenica, kao i odlična igra u odbrani ključ je večerašnje pobede “Lavica”, ističe trener Aleksandar Vladisavljev.
    – U ovom susretu smo obratili pažnju na nekoliko elementa igre koji nam nisu polazili za rukom u prethodnom delu prvenstva, pre svega mislim na odbranu i blok. Mi nismo “blokerska” ekipa pošto imamo dosta niskih igračica na terenu. Od početka prvenstva to tako funkcioniše. Povremeno uđemo u period dobre igre u odbrani, a onda ga negde izgubimo, pošto je osnovni postulat dobre igre u odbrani velika motivacija. Naravno, tu se uči dosta i postoje zone odgovornosti i discipline u igri, ali ako igrač nije motivisan da igra dobro u odbrani, onda to sve pada u vodu. Večeras smo uspeli da uradimo to za ocenu 4, jer uvek ima prostora da bude bolje, ali se nadam da ćemo nastaviti da dižemo nivo naše igre. Idemo dalje, mlada je ekipa i imamo mnogo da radimo. Bez obzira na nekoliko poraza u ovoj godini, atmosfera u timu je dobra. Devojke treniraju zadivljujuće dobro i ja sam zbog toga prezadovoljan, rekao je Vladisavljev.
    “Dinamo” je posle 14 odigranih utakmica zabeležio sedam pobeda i sedam poraza i sa 20 bodova zauzima 6. mesto na tabeli. U narednom kolu “Lavice” na svom terenu dočekuju osmoplasiranu ekipu “Kraguja” iz Kragujevca, koja ih je u prvom ovosezonskom susretu savladala rezultatom 3:0.
    T.M

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport