Sport

Marko Milanović osvojio tri medalje na turnirima u šahu i stonom tenisu

Pančevo, Pet, 14/10/2016 - 15:06
Tanja Marin


U jeku priprema za Svetsko prvenstvo u šahu koje počinje uskoro, Marko Milanović ne zaboravlja ni svoju drugu veliku ljubav – stoni tenis.

Godišnji turniri koje organizuju klubovi iz Šapca, trenutno najvećeg centra kadetskog stonog tenisa u Srbiji, u saradnji sa lokalnom samoupravom, pravi su praznik za ljubitelje ovog uzbudljivog sporta. Proteklog vikenda u tom gradu održan je veliki međunarodni turnir pod nazovom „Lav kup" na kojem je učestvovalo je oko 200 mladih iz Srbije i okolnih zemalja.

Kao i obično u stonom tenisu, Marko Milanović je učestvovao u dve kategorije, svojoj i starijoj. Nakon odigranih 12 mečeva, u svojoj klasi bez izgubljenog seta osvojio je prvo mesto, pehar i zlatnu medalju, a u starijoj grupi osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

marko milanovic.jpg

Samo dan ranije, naš mladi sugrađanin je učestvovao na velikom, takođe međunarodnom turniru u šahu održanom u Beogradu, na kojem je bilo preko 100 takmičara, Marko se borio protiv starijih od sebe, i sa 4,5 poena iz 5 partija i na tom turniru završio usamljen na prvom mestu.

Marku će sigurno ovi najnoviji uspesi biti dodatni podstrek da kvalitetno predstavlja naš grad i našu zemlju na Svetskom kadetskom prvenstvu u šahu, koje se u trajanju od dve nedelje uskoro održava u Batumiju, u Gruziji.
MarketingNajnovije vesti