Privatna arhiva
Prvenstvo Evrope u šahu za mlađe kategorije

Marko Milanović prvi na blic turniru i drugi na ubrzanom

Pančevo, Pon, 29/08/2016 - 19:58
Tanja Marin


U okviru Evropskog prvenstva u šahu za mlađe uzrasne kategorije, koje je od 17. do 27. avgusta održano u Pragu, održani su i turniri u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Trostruki kadetski prvak Srbije, Marko Milanović osvojio je prvo mesto u konkurenciji takmičara do 8 godina na brzopoteznom turniru, dok je u ubrzanom zauzeo drugo mesto. 

Privatna arhiva
marko milanovic.jpg

U toku dana odmora na Prvenstvu Starog kontinenta odigrani su turniri u brzopoteznom i ubrzanom šahu na kojem su nastupali svi takmičari zajedno, pa se moglo videti da partiju igraju šahovski intermajstori, fide majstori ili kandidati za majstorsko zvanje sa takmičarima koji imaju po 8 i manje ili još uvek nemaju majstorsko zvanje. U takvoj konkurenciji takmičio se i naš Marko Milanović. U brzopoteznom šahu u devet partija sastao se i sa protivnicima koji imaju mnogo veći rejting od njega. Ipak, uspeo je da osvojio četiri i po poena i da u kategoriji osmogdišnjaka zauzme prvo mesto. U ubrzanom šahu ostvario je takođe veliki uspeh, osvojivši drugo mesto. 

Privatna arhiva
marko milanovic.jpg

Na Evropskom prvenstvu koje je održano u glavnom gradu Češke nastupilo je preko 1300 takmičara iz 49 zemalja Evrope, a među njima je bilo 19 srpskih šahista i šahistkinja. Pančevac Marko Milanović je podelio drugo mesto sa još šest takmičara koji su imali po 7 poena, dok je prvoplasirani imao samo pola poena više od njih. Sa sedam poena i podelom drugog mesta u standardnom šahu, iako najmlađi, Marko Milanović je na Evropskom prvenstvu bio najuspešniji srpski predstavnik. 

Posle učešća na Evropskom prvenstvu za osmogodišnjeg Marka nema pauze, pošto će uskoro početi da se priprema za učešće na Svetskom prvenstvu za takmičare mlađih uzrasnih kategorija, koje će u oktorbu biti održano u Gruziji. 

Privatna arhiva
marko milanovic.jpgMarketingNajnovije vesti