Foto: pixabay
Sport

Međunarodni šahovski turnir "Pančevo open 2022" okupio više od 60 učesnika

Izvor: 
RTV Uto, 30/08/2022 - 13:29Međunarodni šahovski turnir "Pančevo open 2022" okupio je veliki broj šahista iz zemlje i inostranstva koji se ovih dana u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančeva takmiče za medalje.

U organizaciji Kluba "Aljehin" i Šahovskog saveza Vojvodine u prostorijama Narodnog muzeja Pančeva četvrti put održava se Međunarodni šahovski turnir Pančevo open koji je ove godine okupio više od 60 učesnika iz Srbije i inostranstva.

Predrag Tomin, predsednik Šahovskog kluba "Aljehin " Pančevo" kaže: "To su naši najuspešniji igrači, pogotovo omladinci i omladinski prvaci Srbije. Nekoliko igrača koji će predstavljati Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima. Dolaze takmičari iz Rusije, Azerbejdžana, Slovenije, Rumunije i to sve daje jednu lepu sliku ovog turnira."

Pančevo je regionalni centar omladinskog i kadetskog šaha kažu organizatori turnira iz kluba "Aljehin". Ove godine imaju desetak učesnika koji ostvaruju značajne rezultate na raznim nadmetanjima. Među njima je i Vuk Kanački.

"Imam 13 godina, šah treniram 7 godina. Na takmičenjima sam uglavnom među prva 3. konkurencija je jaka na turniru, ali do sada nisam ni jednu partiju izgubio."

Milan Gagić dolazi iz Novog Sada i očekuje prvo mesto.

"Prošli put kada sam bio ovde osvojio sam 2. mesto.Sada sam nosilac prvog mesta na ovom turniru. Najveći uspeh ostvario sam prošle godine na omladinskom prvenstvu Srbije gde sam osvojio 1. mesto u kategoriji do 20 godina."

Habil Savadov stigao je iz Azerbejdžana.

"Prvi put igram šahovski turnir u Srbiji.Konkurencija je jaka ali očekujem dobar plasman".

Najstariji učesnik na turniru ima 80 godina a najmlađi 10.

Nadmetanje se završava 31.avgusta kada će biti proglašeni pobednici u kategorijama rapid turnir i blitz turnir.
MarketingNajnovije vesti