• Milana Tirnanić prvakinja Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda na stadionu ‚‚Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore u atletici, a pančevački takmičari su osvojili 6 medalja: dva zlata, jedno srebro i tri bronzane medalje. 

    U najbržoj trci prvog dana, sprintu na 100 m u konkurenciji dama, Pančevka u dresu ‚‚Crvene zvezde“, Milana Tirnanić prva je prošla kroz cilj i pored zlatne medalje po drugi put ponela titulu prvakinje Srbije, a trku je završila za 11 sekundi i 79 stotinki. Borba za drugo mesto bila je veoma neizvesna, pa je foto finiš morao da odluči da li će srebro osvojiti atletičarka ‚‚Dinama“ Zorana Barjaktarović ili Katarina Sirmić iz zrenjaninskog ‚‚Proletera“. Imale su isto vreme, 11.93, ali je srebro pripalo Sirmićevoj, dok je Zorana ovog puta osvojila bronzanu medalju. 

    Na duplo dužoj stazi Zorana je takođe zauzela treće mesto s vremenom 25.02, iza Maje Ćirić (24.28) iz ‚‚Crvene zvezde“ i Katarine Sirmić (24.40) iz ‚‚Proletera“, dok je četvrto mesto u ovoj disciplini pripalo je Milani Tirnanić (25.38). 

    Do druge zlatne medalje dvadesetogodišnja Milana Tirnanić je došla sa svojim klupskim koleginicama u štafeti 4×100 metara. 

    Još jedan takmičar koji je ponikao u ‚‚Dinamu“, a sada nastupa za ‚‚Crvenu zvezdu“ došao je do medalje na Prvenstvu Srbije. Radomir Razdoljac je nastupio u disciplini 3000 m stipl i okitio se srebrnom medaljom. Trku je završio za 9 minuta, 44 sekunde i 50 stotinki, iza Miloša Mitrovića (9:27.06), atletićara užičke ‚‚Mladosti“, dok je njegovom bratu, Milanu Mitroviću, pripalo treće mesto (9:46.02).

    Da se u ‚‚Dinamu“ tradicionalno dobro radi sa dugoprugašima, pokazala je i Aleksandra Marinkov, koja je u trci seniorki na 5000 m osvojila bronzanu medalju, prošavši kroz cilj za 19 minuta, 27 sekindi i 33 stotinke. Prvakinja države u ovoj disciplini je Elvedina Zornić iz Novog Pazara, dok je drugo mesto zauzela Ana Sekulić iz Užica. 

    Osim osvajača medalja, i ostali takmičari ‚‚Dinama“ su na najjačem državnom takmičenju ostvarili zapažene rezultate. U trci seniora dugoj 1500 m, Petar Ivačković je zauzeo 4. mesto, Miloš Gašović je trku završio na 10. poziciji, dok je na duplo dužoj distanci (3000 m) Marko Milovanović kriz cilj prošao sedmi. Sjajan nastup je imala i šesnaestogodišnja Milica Milinković u trci na 3000 m. U konkurenciji starijih takmičarki zauzela je 4. mesto. Tamara Polić je na Prvenstvu Srbije nastupila samo nedelju dana posle povratka iz Kolumbije, sa Svetskog juniorskog prvenstva, pa je peto mesto u sprintu na 400 m odličan rezultat za ovu perspektivnu sprinterku. 

    Proteklog vikenda na stadionu ‚‚Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore u atletici, a pančevački takmičari su osvojili 6 medalja: dva zlata, jedno srebro i tri bronzane medalje. U najbržoj trci prvog dana, sprintu na 100 m u konkurenciji dama, Pančevka u dresu ‚‚Crvene zvezde“, Milana Tirnanić prva je prošla kroz cilj i pored zlatne medalje po drugi put ponela titulu prvakinje Srbije, a trku je završila za 11 sekundi i 79 stotinki. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport