Veslački Savez Srbije
Veslanje

Miloš Stanojević osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu

Pančevo, Pet, 04/09/2015 - 13:05
Tanja Marin

Lični rekord 6:55:88 i najveći uspeh u karijeri

Veslač ‚‚Tamiša", Miloš Stanojević osvojio je bronzanu medalju u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Višestruki prvak Srbije je posle odličnog veslanja i veoma uzbudljive završnice došao do prve pojedinačne medalje na Svetskim prvenstvima, uz lični rekord, 6:55:88. Zlato je pripalo čamcu Novog Zelanda (6:53,80), dok je srebro osvojio veslač Slovenije, Rajko Hrvat (6:54:59).

Stanojević je krenuo rezervisano, ali nakon što je uspostavio pravi ritam zaveslaja, izvio je na prvo mesto posle 450 metara trke. U poslednjih 500 metara trke ušao je sa prednoću od sekunda i 17 stotinki ispred čamca Nemačke. U poslednjoj deonici staze Rajko Hrvat iz Slovenije je prvi napao, ali nije izdržao napad najvećeg favorita u ovoj šestorci ‚‚lakića", Novozelanđanina Adama Linga. Miloš je sačuvao dovoljno snage za sam kraj trke i zauzeo treće mesto za najveći uspeh u njegovoj veslačkoj karijeri. 

Cilj Stanojevića pred odlazak na Svetsko prvenstvo je bio da ztazu dugu 2000 m prevesla ispod 6 minuta i 55 sekundi, što mu danas za dlaku izmako, ali bronzana medalja s kojom će se vratiti u Srbiju je, verujemo, vrednija od tog rezultata u ovom momentu. S obzirom na odličnu sezonu koju je imao i formu u kojoj se nalazi, repezentativac Srbije će vrlo brzo ispuniti i taj cilj.

Podsetimo, član Veslačkog kluba ‚‚Tamiš" je ove sezone počeo saradnju sa Veslačkim klubom ‚‚ACBB" iz predgrađa Pariza, Bulonj Bjankura. Tamo se pripremao tokom većeg dela ove sezone, a koliko je dobra ova saradnja pokazuju i Miloševi rezultati. Osim bronzane medalje na Svetskom prvenstvu na jezeru Ožibele, Stanojević je ostvario i najbolji rezultat karijere na Svetskim kupovima, pošto je u Lucernu osvojio srebro

T.M.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti