Veslački savez Srbije
Veslanje

Miloš Stanojević u polufinalu Svetskog prvenstva

Pančevo, Sre, 24/08/2016 - 16:53
Tanja MarinVeslač ‚‚Tamiša" i reprezentativac Srbije, Miloš Stanojević, izborio je plasman u polufinale skula za lake veslače na Svetskom prvenstva u neolimpijskim disciplinama, koje se od 21. do 28. avgusta odrđava u Roterdamu. Miloš je četvrtfinalnu trku završio na drugom mestu i tako izborio direktan plasman u polufinale.

Veslač ‚‚Tamiša" je sjajno veslao u prvoj četvrtfinalnoj trci, gde je tokom čitave trke imao vođstvo, a kad je video da će kao jedan od tri prvoplasirana čamca na cilju osigurati mesto u polufinalu, sačuvao je snagu za predstojeće trke. Trku ‚‚lakića" dugu 2000 metara završio je 6 minuta, 58 sekundi i 52 stotinke. Prvo mesto u toj kvalifikacionoj grupi zauzeo je čamac Nemačke u kojem je veslao Konstantin Štajhubel (6:58,20), dok je kao trećeplasirani trku završio Švajcarac Silvan Zender (7:00,07). 

Jedini predstavnik Srbije u seniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u Roterdamu, Miloš Stanojević, veslaće u četvrtak, 25. avgusta, u polufinalu. Bronzani sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Ožibeleu, veslaće u drugoj polufinalnij trci, koja počinje u 15 i 40

T. M. 
MarketingNajnovije vesti