Prvenstvo Srbije za pionire Foto: Bojan Babin
Sport

Mlada Pančevka je nova rekorderka Srbije!

Izvor: 
013info Ned, 01/03/2020 - 22:48

Marija Mrkela, atletičarka AK Dinamo Pančevo oborila je rekord Srbije na 300 metara u dvorani za pionirke. Ona je na Prvenstvu Srbije za pionire istrčala ovu deonicu za 41,55 sekundi i osvojila zlatnu medalju. Takmičenje je održano u nedelju 1. marta u  Beogradu.

- Veliki teret koji smo nosili od početka zimskog dela sezone je spao s leđa. Marija je dugo bila povređena i nismo želeli da krenemo sa pripremama dok nismo u potpunosti sanirali povredu. Trajalo je duže nego što smo planirali tako da nije u potpunosti spremna ušla u takmičarski period. Marija je nepobediva u svojoj konkurenciji već dve godine pa  bi sve osim pobede bio veliki neuspeh. Marija  je uspela da ostvari pobedu, zlatnu medalju, ali da istrči i rekord Srbije na 300m za pionirke u dvorani. Sjajno izdanje Marije u kojem je  pokazala kakvo srce ima. Savršena tehnika za koju sve kolege, atletski stučnjači kažu da je najzad u Srbiji rođena ,,atletska zvezda“. Od sledeće godine Marija Mrkela ima prava nastupa za atletsku reprezentaciju Srbije. Obećavamo svima da će Marija s ponosom reprezentovati svoj grad Pančevo, Republiku Srbiju i svoj klub ,,Dinamo“, rekao je za 013info Marijin trenet Ljupčo Cvetkoski.

Na takmičenju je učestvovala i štafeta 4x200m koja je zauzela drugo mesto u svojoj grupi ali to nije bilo dovoljno za medalju. Sastav štafete Anđela Kićović, Miljana Todorović, Anđela Brošćanc i Marija Mrkela. 

Uspešan nastup imala je i Tijana Nikolić koja je istrčala lični rekord na 1500m 5.35,70 i osvojila 10. mesto.

 

 
MarketingNajnovije vesti