Sport

Mlade gimnastičarke uspešne na Međunarodnom turniru „Gimnastix kup”

Pančevo, Uto, 06/11/2018 - 10:11
Suzana Prvulj

Na osmom, Međunarodnom turniru „Gimnastix kup”, koji je održan 3. novembra u Osnovnoj školi „Mika Antić” u Nišu,  devojčice iz kluba ritmičke gimnastike „Ruslana”, osvojile su dva prva mesta.

Na takmičenju su učestvovala 22 kluba iz zemlje i inostranstva, a naše mlade sugrađanke bile su podeljene u dve ekipe grupnih vežbi u kategoriji pionirki.

U prvoj ekipi bile su: Magdalena Pantić, Mila Nikolić, Lara Raković, Natalija Topalov, Ana Jovanović, Jasmina Lečei, Magdalena Medan, Lana Vladić i Nikolina Stojan.

Predstavnice druge ekipe bile su: Petra Radulović, Đurđa Katona, Irina Lekić, Anja Marinković, Lana Rogulja, Dunja Dživdžanovski, Milica Dživdžanovski i Tea Đorđević.

- Postignuti uspesi svakako će dati podsticaj još većoj posvećenosti u ovoj jedinstvenoj sportskoj disciplini, nesvakidašnjeg spoja ritma, muzike, gracioznosti i akrobatskih veština, rekla je Ruslana Lucenko Petrin, profesorka fizičkog vaspitanja.

Ona je dodala kako devojčice u Pančevu imaju veliku želju i potrebu da se bave ritmičkom gimastikom, jer je malo klubova usredsređeno na rad s njima. Prema Ruslaninim rečima, bitno je to što gimnastika doprinosi njihovoj eleganciji, gracioznosti, gipkosti i ženstvenosti. Istakla je da iako se možda neće sve devojčice pronaći u ovom sportu, jasno je da će im on omogućiti da na pravilan način razviju telo i dođu do pravilnog držanja, što predstavlja osnovu za bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Najmlađa gimnastičarka iz kluba „Ruslana” uskoro će napuniti četiri godine. Ruslana Lucenko Petrin i Jasmina Munćan, treneri su ovih uspešnih devojčica.
MarketingNajnovije vesti