• Mladi pančevački šahista Marko Milanović opet najbolji u Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Marko Milanović, višegodišnji prvak Srbije i Vojvodine, i ove godine, već šesti put, zauzeo je ubedljivo prvo mesto na Kadetskom prvenstvu Vojvodine, koje je održanom od 31. marta do 4. aprila u Novim Banovcima.
     
     
    U 5 dana bez pauze odigrano je 9 partija od kojih svaka traje po nekoliko sati. Marko je bio neumoljiv i iz 9 partija ostvario 8,5 poena i prednost od čak cela 2 poena ispred drugoplasiranog Ognjena Ćuzovića, odličnog mladog šahiste iz Novog Sada.
     
    Zanimljivo da iako ima samo 13 godina, Marko Milanović je imao daleko najveći i ulazni (2231) i izlazni (2241) FIDE rejting ne samo u svojoj grupi do 14 godina, nego na celom Prvenstvu.
     
     
    Osim o nadmoći Marka, taj podatak govori i koliko je ovakvo Prvenstvo „rizično“ za mladog Pančevca, jer svaki pa i najmanji kiks koji bi se desio doveo bi ga do značajnog gubitka rejting poena.
     
    Ta u praksi vrlo retka situacija stvara veliki pritisak na igrača, ali Marko je uprkos tome upisao sve pobede i samo jedan remi, povećavši na ovom Prvenstvu svoj ionako najveći FIDE rejting za još 10 poena.
     

    Marko Milanović, višegodišnji prvak Srbije i Vojvodine, i ove godine, već šesti put, zauzeo je ubedljivo prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine, koje je održanom od 31. marta do 4. aprila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]