• Na današnji dan pre 11 godina Pančevka Nađa Higl je postala prvakinja sveta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na današnji dan 2009. godine srpska plivačica Nađa Higl šokirala je celu planetu kad je kao totalni autsajder uspela da se dokopa zlata na Svetskom prvenstvu u Rimu.

    „Nađa Higl ide ka medalji! Bože da li je moguće? Staza broj dva, Nađa Higl osvaja zlatoooo!!! Čudo nad čudima se dogodilo! Bravo Nađa, slavi Pančevo! Nađa Higl 2.21.69. Ne samo prvi put u finalu svetskog šampionata… ovo je jača medalja od one Milorada Čavića… Ljudi moji, da li je ovo moguće? Nađa, svaka ti čast devojčice… Verujte mi 30 godina radim ovaj posao i želeo sam iznad svega da ova sjajna devojčica osvoji bar bronzu, ali ovo čudo od deteta kome su u aprilu rekli ‘nema mesta za tebe’… gde bre nema, pa planeta je mala za nju“, ovako je govorio legendarni sportski komentator Duško Korać koji je ispratio istorijski trenutak srpskog plivanja kada je mlada Nađa Higl napravila pravu pravcatu senzaciju i osvojila svetsko zlato!

    U finalu discipline 200 metara prsnim stilom viđeno je čudo od trke. Amerikanka Rebeka Soni bila je apsolutni favorit uoči starta. Nametnula je strašan tempo i nakon dva okretanja imala je takvo vreme da je svetski rekord bio ozbiljno ugrožen. I onda je iz prikrajka krenula Nađa. Zajedno sa ostalim plivačicama počela je da topi prednost Amerikanke i na poslednjem okretu bila je vrlo blizu. Preostalo je još 50 metara, u koje je Higlova ušla kao treća sa, i dalje velike, dve i po sekunde zaostatka.

    Sonijeva je posustajala, ali činilo se da je nedodirljiva. Išla je ka cilju samouvereno, misleći da je dovoljno umakla. A onda je Higlova neočekivano povukla napred i najpre prestigla svetsku rekorderku Kanađanku Enmej Pirs. Na kraju je za sobom ostavila i Rebeku Soni i okitila se zlatnom medaljom, priredivši jedno od najvećih iznenađenja u istoriji plivanja.

     

    Na današnji dan 2009. godine srpska plivačica Nađa Higl šokirala je celu planetu kad je kao totalni autsajder uspela da se dokopa zlata na Svetskom prvenstvu u Rimu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]