• NAJTEŽI TEST DO SADA: I pored poraza pančevački Železničar se nadigravao sa Al Hilalom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Fudbaleri Železničara poraženi su u četvrtak u prijateljskoj utakmici od saudijske ekipe Al Hilal sa 3:1 (1:1)
     
    Al Hilal je osvajač azijske Lige šampiona, tim „težak“ stotine miliona evra, ekipa koju predvodi portugalski trener Leonardo Žardim. Za ovaj klub graju i jedan Đovinko, nekadašnja uzdanica Juventusa, pa Argentinac Vieto koji je nosio dresove Sportinga iz Lisabona, Valensije i Sevilje, pa reprezentativac Malija Marega, donedavno fudbaler Porta, te nekadašnji reprezentativac Francuske Gomis, korejanac Jang i mnogi drugi svetski asovi.
     
    U sjajnom ambijentu, na izuzetnom terenu austrijskog četvrtoligaša FC Asku iz Gmudena, „dizelka“ iz Pančeva bila je ravnopravan rival moćnim Saudijcima. Pogotovo u prvih 45 minuta kada je na semaforu pisalo 1:1. Na kraju, Al Hilal je pobedio sa 3:1, ali nije toliko nadigrao Želju. Da je bilo samo malo više sreće, rezultat je mogao da bude i drugačiji. Ili je bar poraz mogao da bude blaži, jer Želja nije iskoristio jedan jedanaesterac.
     
    Jeste, pobedio je Al Hilal, pokazao je da je mnogo veliki klub. Koliko je to moćna mašinerija, videlo se i po tome da svetske zvezde opslužuje desetine ljudi, pratilaca, koji nemaju veze sa fudbalom, već su zaduženi za serviranje voća, donošenje velikih količina leda, plastičnih buradi. Ekipa koja u jednom autobusu ima pravu malu bolnicu.
     
    Šef stručnog štaba našeg tima Dragan Aničić je u prvom poluvremenu na teren poslao ekipu u sastavu: Živković, Stanimirović, Konatar, Tomović, Kostić, Protić, Plavšić, Jovanović, Đorđević, Petrović i Sikimić. U nastavku meča šansu su dobili i: L. Marković, B. Ilić, M. Ilić, Tomić, Knežević, Tripković i Kovačević.
     
    Nisu se Željni momci uplašili moćnog rivala. Naprotiv. Dimitrije Tomović je stavio u džep Maregu, Luka Petrović je pravio dar-mar u odbrani Al Hilala, njega su Saudijci dva puta nepropisno zaustavljali, golman Mladen Živković je nekoliko puta fenomenalnim intervencijama krotio šuteve svetskih zvezda. Jordan Jovanović i Dušan Plavšić odradili su veliki posao na sredini terena, majstorski su upošljavali svoje saigrače, Marko Konatar i Predrag Stanimirović su probijali po bokovima, mladi Aleksandar Đorđević se još jednom pokazao kao pravo pojačanje, Miroljub Kostić i Radoš Protić vodili su veliku bitku protiv fizički dominantnijih rivala, a iskusni Predrag Sikimić je doveo Želju u vođstvo… Srce na terenu ostavili su i Lazar Marković, Brana Ilić, Milan Ilić, Milan Tomić, Uroš Knežević, Bojan Tripković i Danilo Kovačević.
     

    Mali Železničar sa Mise postao je ozbiljan fudbalski kolektiv. Toliko veliki da može da odigra test-utakmicu i sa moćnim Al Hilalom iz Saudijske Arabije.

    U svojoj sedam i po decenija dugoj istoriji Želja nije imao jačeg rivala.

     
     

    Fudbaleri Železničara poraženi su u četvrtak u prijateljskoj utakmici od saudijske ekipe Al Hilal sa 3:1 (1:1)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]