Marko i Pavle Milanović Foto: privatna arhiva
Sport

Novi uspeh mladog pančevačkog šahiste

Pančevo, Sre, 04/12/2019 - 17:35
Aleksandar Stojković


Jedanaestogodišnji pančevački šahista Marko Milanović osvojio je prvo mesto na kadetskom turniru koji je proteklog vikenda priredio zemunski šahovski klub "Gliga". Marko je prvi put nastupio u starijoj grupi ali uprkos tome, kao najmlađi u njoj, sa 6,5 poena iz 7 partija ubedljivo je osvojio prvo mesto.

Marko je ceo turnir odigrao veoma sigurno i samo je Šajin Mirku, prvaku Bosne i Hercegovine dozvolio remi, čime je sa celim poenom više ispred drugoplasiranog ujedno i apsolutni pobednik celog turnira.

 

Ovo već tradicionalno nadmetanje najboljih mladih šahista iz Srbije i regiona ove godine je brojalo oko 100 takmičara, među kojima i više državnih prvaka. Podeljeni su u tri starosne kategorije, a tempo igre je bio "rapid" sa 15 minuta po igraču uz 3 sekunde bonifikacije po potezu. Po prvi put, sada u srednjoj kategoriji takmičio se i Markov brat Pavle koji je napunio tek 8 godina. Iako je i on u toj klasi bio najmlađi, sa 5 poena iz 7 partija osvojio je odlično četvrto mesto.  

Time su osim pehara, medalje i robnih nagrada, obojica dobili pozivnicu za elitni pozivni turnir "Branko Bogovac" koji će se održati na jesen sledeće godine.MarketingNajnovije vesti