• Novi uspeh mladog pančevačkog šahiste

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jedanaestogodišnji pančevački šahista Marko Milanović osvojio je prvo mesto na kadetskom turniru koji je proteklog vikenda priredio zemunski šahovski klub „Gliga“. Marko je prvi put nastupio u starijoj grupi ali uprkos tome, kao najmlađi u njoj, sa 6,5 poena iz 7 partija ubedljivo je osvojio prvo mesto.

    Marko je ceo turnir odigrao veoma sigurno i samo je Šajin Mirku, prvaku Bosne i Hercegovine dozvolio remi, čime je sa celim poenom više ispred drugoplasiranog ujedno i apsolutni pobednik celog turnira.

     

    Ovo već tradicionalno nadmetanje najboljih mladih šahista iz Srbije i regiona ove godine je brojalo oko 100 takmičara, među kojima i više državnih prvaka. Podeljeni su u tri starosne kategorije, a tempo igre je bio „rapid“ sa 15 minuta po igraču uz 3 sekunde bonifikacije po potezu.

    Po prvi put, sada u srednjoj kategoriji takmičio se i Markov brat Pavle koji je napunio tek 8 godina. Iako je i on u toj klasi bio najmlađi, sa 5 poena iz 7 partija osvojio je odlično četvrto mesto.
     

    Time su osim pehara, medalje i robnih nagrada, obojica dobili pozivnicu za elitni pozivni turnir „Branko Bogovac“ koji će se održati na jesen sledeće godine.

    Jedanaestogodišnji pančevački šahista Marko Milanović osvojio je prvo mesto na kadetskom turniru koji je proteklog vikenda priredio zemunski šahovski klub „Gliga“. Marko je prvi put nastupio u starijoj grupi ali uprkos tome, kao najmlađi u njoj, sa 6,5 poena iz 7 partija ubedljivo je osvojio prvo mesto. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]