Atletski klub ‚‚Dinamo"
Atletika

Novo zlato i lični rekord sprinterke Zorane Barjaktarović

Pančevo, Ned, 22/05/2016 - 17:08
Tanja Marin





Prvog dana kvalifikacija za seniorski Kup Srbije u atletici takmičarka pančevačkog ‚‚Dinama", Zorana Barjaktarović ostvarila je novu ubedljivu pobedu uz lični rekord - 11,65 s. Ovim rezultatom je, osim učešča na Kupu Srbije, ostvarila i normu za učešće na Mediteranskim igrama u Tunisu. 

Sjajan početak sezone na otvorenom za Zoranu, koja je za četiri nedelje na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojila sve zlatne medalje u sprinterskim disciplinama, a da je iz nedelje u nedelju sve bolja i da podiže formu pokazuju i rezultati i vremena koja ostvaruje, pa joj sada za plasman na seniorsko Prvenstvo Evrope u Amsterdamu fali još samo 9 stotih delova sekunde, a sve je bliža i normi za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru. 

Prvog dana kvalifikacija za Kup Srbije sjajan rezultat je ostvarila i ženska štafeta ‚‚Dinama" 4x100 m u sastavu Anđela Tasić, Zorana Barjaktarović, Sara Avramović i Tamara Polić. One su trku završile na durgoj poziciji rezultatom 49,00 osvojivši tako srebrnu medalju.

U nedelju je još jedan važan dan za Zoranu koja nastupa i u sprintu na 200 m. Na atletskoj stazi Vojne akademije u Beogradu njoj će najveći rival biti Tamara Salaški, atletičarka ‚‚Crvene zvezde", koja je prvog dana oborila državni rekord na 400 m star 14 godina. Novi nacionalni rekord u sprintu na 400 metara iznosi 52,46 s (prethodni rekord postavila Marina Filipović 2002. godine - 52,88 s).






Marketing



Najnovije vesti