• Novo zlato za četverac Tamiša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na jednoj od najlepših veslačkih staza na svetu po mišljenju mnogih veslača, kojs se nalazi na bledskom jezeru u Sloveniji održana je 66. Međunarodna regata na kojoj je učestvovalo 57 veslačkih klubova i reprezentacija iz 11 zemalja.
     
    Veslački klub Tamiš učestvovao je na ovoj regati sa svojim najboljim veslačima. Kadetski četverac skul u sastavu Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i štroker Pavle Milutinović koji je ove godine pokazao izuzetan kvalitet sa već dva osvojena zlata na međunarodnim regatama imao je priliku da se iskaže u do sada najtežoj konkurenciji. 
     
    U finalnoj trci pančevački četverac je sigurnim zaveslajem izbio na prvu poziciju sa malom prednošću ispred reprezentacije Hrvatske. Negde na polovini staze hrvatski četverac na kratko izbija na čelo trke ali sjajnim finišem naši momci pred sam cilj ponovo preuzimaju vođstvo i osvajaju zlatnu medalju.
     
    Naš juniorski četverac skul koji je u subotu izborio mesto u finalu, sjajnom trkom u kvalifikacijama, pokušao je da se u nedelju u finalnoj trci izbori za medalju. Ipak konkurencija je bila prejaka i naši momci Andrija Ranković, Marko Jančikin,  Nemanja Badrljica i Pavle Milutinović završili su trku na petoj poziciji.
     
    Naši zlatni momci iz četverca Petar Perić i Mihajlo Marković su izborili plasman u nedeljno finale u trci kadetskih skifova gde su zauzeli petu i šestu poziciju.
     
    „Ostvarili smo izuzetan rezultat, u do sada najjačoj konkurenciji naši momci su pokazali da su više nego ravnopravni sa mnogim inostranim ekipama i reprezentacijama. Još jedno zlato na velikoj međunsrodnoj regati za pančevački četverac pokazuje izuzetan kvalitet ove ekipe.“  – bio je komentar Ognjena Matijevića treneta Tamiša.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport