• Olga Danilović i Marko Miladinović pobednici 26. ‚‚Pecinog memorijala”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklih nedelju dana najbolji mladi teniseri i teniserke 26. put su ‚‚okupirali” nas grad na tradiocionalnom međunarodnom ‚‚Pecinom memorijalu”, turniru druge kategorije Evropske teniske Asocijacije za igrače do 16 godina. Prvi favoriti turnira u obe konkurencije su opravdali to zvanje i podigli pehar namanjen najboljima. U konkurenciji dama titulu je osvojila Olga Danilović, dok je kod dečaka prvo mesto pripalo Marku Miladinoviću.

    Tokom nedelju dana turnira na terenima Sportskog centr ‚‚Mladost” odigrano je mnogo interesantnih mečeva, Pančevačka publika imala je priliku da vidi neke nove mlade igrače koji imaju potencijal da se za nekoliko godina takmiče na najboljim svetskim turnirima, a među njima je bilo i 6 tenisera koji nastupaju za Teniski klub ‚‚Dinamo”. Iako su bili brojni i dobro igrali, nisu uspeli da prođu dalje od drugog kola turnira, a samo je Emilija Kojčić trijumfovala u prvom kolu.

    Četrnaestogodišnja Beograđanka, Olga Danilović, ‚‚Pecin memorijal” je osvojila lako, bez mnog poteškoća i bez izgubljenog seta. A svoju dominaciju terenima na Sportskom centru ‚‚Mladost” je dokazala i u finalu, ubedljivim trijumfom nad Ukrajinkom Viktorijom Demom rezultatom 6:0, 6:3.

    – Finalni meč je bio teži nego polufinalni, pošto je kiša padala i tereni su bili mokri. Tereni su dobro pripremljeni, ali su bili mokri. Dobro sam odigrala, nisam mnogo grešila. Čekala sam da protivnica napadne i pogreši, pošto loptice nisu odskakale kao kada je teren suv. Ušla sam veoma dobro u meč i prvi set dobila rezultatom 6:0 i veoma sam zadovoljna kako sam odigrala. Ona je imala par grešaka, što sam ja iskoristila da napravim prednost, istakla je posle finalalnog meča, pobednica turnira, Olga Danilović.

    U muškom delu turnira mečevi su bili daleko interesantniji i neizvesniji, pa tako jedno od iznenađenja turnira predstavlja i ispadanje drugog favorita, Srpskog tenisera Konsatantina Kirovskog u trećem kolu memorijala. Ipak, prvi nosilac, Marko Miladinović, nije dozvolio nikakvo iznenađenje, iako je u polufinalu protiv Dušana Rajića morao da napravi preokret kako bi se domogao finala. Ali u finalu nije dozvolio protivniku, Hrvatu Roku Savinu, da se razmaše, već je brzo i efikasno rešio meč u svoju korist, rezultatom 6:0, 6:2 i zasluženo podigao pehar napravljen u Pecinu čast.

    Pobednici

    – Veoma sam zadovoljan svojom igrom na ovom turniru. Dosta sam se pripremao za ovaj i za turnir u Novom Sadu, na kojem sam nastupao prošle nedelje. Prošle godine nisam igrao, ali već dva turnira za redom osvajam ovde u Pančevu, prošle godine Državno prvenstvo i sada ‚‚Pecin memorijal”, tako da mogu da kažem da mi bas prijaju uslovi u vašem gradu. Dodatno samopouzdanje za finalni meč mi je donela pobeda u polufinalu, pošto sam uspeo da savladam protivnika kada su uslovi za igru bili veoma teški, rekao je Marko Miladinović.

    Pobednici turnira u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji imali su dodatni razlog za slavlje pošto su i u konkurenciji parova sa svojim partnerima zauzeli prvo mesto. Olga Danilov je do titule u dublu došla u paru sa Isidorom Živković, pošto su u finalu rezultatom 6:3, 6:3 savladale par Teodora Golubović/Bojana Marković. Marko Miladinović i Konstantin Kirovski su u meču za titulu pobedili dubl Stefan Gazo/Dušan Rajić rezultatom 4:6, 6:3 i 10:3.

    26. ‚‚Pecin memorijal” organizovao je Teniski klub ‚‚Dinamo”, a učestvovalo je po 48 tenisera do 16 godina starosti u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su u Pančevo došli iz 26 zemalja sveta.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]