Sport

ONA PROMOVIŠE PANČEVO: Andrea Stojadinov je treća na svetu!

Pančevo, Čet, 18/10/2018 - 08:24
Aleksandar Stojković

Andrea Stojadinov, mlada pančevačka džudistkinja, je u sredu, 17. oktobra, osvojila treće mesto u kategoriji do 48 kg na Svetskom juniorskom prvenstvu, koje se održava na Bahamima.  Andrea je ovaj uspeh ostvarila u izuzetno jakoj konkurenciji, s obzirom na to da je u njenoj kategoriji nastupila i seniorska svetska prvakinja.

U prvom kolu Andrea je zahvaljujući prethodnim rezultatima bila slobodna, a u sledećem kolu se sastala sa Nemicom Mašom Bilhaus od koje je imala tri uzatopna poraza, ali to je nije omeleo da sa dva efektna vazarija borbu završi za nešto manje od 2 minuta. Naredna borba je bio pravi izazov jer Sana Jošida, Andreina suparnica, dolazi iz postojbine džudoa, Japana. Ovaj dduel je bio najneizvesniji i otišao je u produžetak, u kom je Andrea izgubila kaznom. To je značilo da su joj predstojale repasažne borbe i da je najveći cilj bronzana medalja.

Andrea tu pokazuala svoj karakter i bez problema dobila Brazilku Lauru Fereira, iako je za glavu niža od protivnice. Kao šlag na torti sledi borba za medalju sa prvim iskusnom Špankinjom Mireiom Lapuerta-Komas Vrlo brzo je Andrea nametnula svoj stil borbe i naterala protivnicu na kaznu, a onda je požrtvovanom tehnikom položila na pleća, što je bio znak za početak slavlja.

Kroz suze radosnice Andrea nam je rekla: "Ovo je moj najveći uspeh do sada i prva svetska medalja, u ovom trenutku nema srećnije osobe od mene."

 
MarketingNajnovije vesti