Marko Milanović
Sport

Pančevači šahista Marko Milanović pobednik finala Sportskh igara mladih Srbije

Izvor: 
013info Čet, 05/08/2021 - 17:42


Protekle nedelje na Zlatiboru u trajanju od 4 dana završeno je finale Sportskih igara mladih Srbije za 2021. godinu. Svi pobednici regionalnih finala u 10 sportova međusobno su "ukrstili koplja" kako bi se utvrdilo ko od njih je najbolji i ko će predstavljatu Srbiju na velikom međunarodnom finalu koje će se održati krajem meseca u Hrvatskoj.
 
Marko Milanović, višestruki kadetski prvak Srbije i najmlađi FIDE majstor šaha u Srbiji, na državnom finalu SIM nastupao je kao pobednik regiona Beograda i Vojvodine za 2021.
 
I na finalnom takmičenju Marko je takođe bio siguran: "Fišerovski" sa svim pobedama i ove godine osvojio je prvo mesto u Srbiji i predvodiće ekipu naše zemlje koja će boriti u Splitu na međunarodnom finalu. 
 
Mladom pančevcu ovo je već treći nastup u ulozi prvaka Srbije na međunarodnom finalu SIM. Oba prethodna puta Marko je i na tom takmičenju u Hrvatskoj osvojio prvo mesto, čime je Srbiji i svom gradu Pančevu doneo međunarodne zlatne medalje. 
 
Ove godine nastupa kao najmlađi u starijoj grupi pa će mu biti teže nego ikada, ali se nadamo da će uprkos tome ponovo u Splitu ostvariti rezultat na koga možemo biti ponosni.
 MarketingNajnovije vesti