Džudo

Pančevački džudisti osvojili šest medalja na Prvenstvu Srbije za seniore

Pančevo, Ned, 22/05/2016 - 18:31
Tanja MarinOve subote je u Vrnjačkoj banji održano Prvenstvo Srbije u džudou u konkurenciji seniora, a pančevački takmičari su osvojili šest medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane medalje. Najuspešnija među njima bila je takmičarka Džudo kluba ‚‚Dinamo", Sara Slavković koja se okitila titulom prvakinje Srbije u konkurenciji seniorki do 78 kg.

Na Prvenstu Srbije za seniore nastupili su gotovo svi najbolji džudisti i džudistkinje naše zemlje, 144 takmičara iz 39 klubova, a među njima je bio i zavidan broj Pančevaca i Pančevki. Gotovo svi takmičari iz našeg grada još uvek imaju pravo nastupa u konkurenciji mlađih seniora (takmičari do 23 godine) ili u mlađim kategorijama, pa šest osvojenih medalja predstavlja fantastičan uspeh za pančevački džudo, ali i sport u celini. 

Juniorka ‚‚Dinama" Sara Slavković pokazala je da joj nema ravne u konkurenciji takmičarki do 78 kilograma pošto je tituli juniorske prvakinje Srbije dodala ovu u najjačoj konkurenciji. Kadetkinja ovog kluba, Andrea Stojadinov ovog proleća beleži odlične rezultate na međunarodnoj, ali i domaćoj sceni. Okitila se brojnim medaljama na Evropskim kadetskim Kupovima, a vlasnica je titula prvakinje Srbije u konkurenciji kadetkinja i juniorki do 48 kilograma. Ipak, u konkurenciji seniorski morala je da se zadovolji srebrnom medaljom, što je fantastičan rezultat, s obzirom na njene godine i činjenicu da je ovo prvo seniorsko državno prvenstvo na kojem učestvuje. Ako se ima u vidu i da joj je glavna konkurentkinja za zlato bila džudistkinja ‚‚Zvezde", aktuelna šampionaka Evrope do 23 godine, Milica Nikolić, koja je ujedno proglašena i najboljom džudistkinjom na ovom prvenstvu, Andrein rezultat dobija još više na značaju. 

U ukupnom plasmanu na Prvenstvu Srbije za seniore najuspešniji klub je bila ‚‚Crvena zvezda" sa osvojene tri zlatne medalje, četiri srebrna i tri bronzana odličja. Značajan doprinos ovom uspehu dala su i tri Pančevca koji nastupaju za najbolji džudo klub u Srbiji: Predrag Nikolajević, Marko Sarić i Bojan Došen. Posle pauze i oporavka od povrede ramena dvadesetdvogodišnji Predrag Nikolajević je ponovio prošlogodišnji uspeh pošto je u konkurenciji takmičara do 66 kilograma osvojio srebrnu medalju. U istoj konkurenciji junior Marko Sarić je osvojio bronzu, dok je Bojan Došen posle odličnih rezultata na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni osvojio srebro u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara do 81 kilograma težine. 

Dvadesettrogodišnja uzdanica Džudo kluba ‚‚Žandarmerija", nekadašnji takmičar ‚‚Dinama" i aktuelni šampion BalkanaBoško Borenović popeo se na najniži stepenik pobedničkog postolja. U konkurenciji takmičara do 90 kilograma, nažalost nije uspeo da odbrani titulu seniorskog prvaka Srbije osvojenu prošle godine, ali je osvojanjem je bronzane medalje na sjajan način zaokružio prvi deo sezone, tokom kojeg je osvajao medalje na Evropskim kupovima. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti