Foto: KDT Dinamo
Sport

Pančevački klub dizača tegova “Dinamo“ najuspešniji na Prvenstvu Vojvodine u powerlifitngu

Izvor: 
013info Čet, 16/03/2023 - 07:56Proteklog vikenda održano je prvenstvo Vojvodine u powerlifitngu za sve uzrastne katerogije. Organizator ovog takmičenja bio je powerlifting savez Vojvodine i domaćin, klub disciplina snage “Majevica“ iz Bačke Palanke. Takmičenje se održalo u sportskoj hali Tikvara u Bačkoj palanci. Na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine učestotavalo je 50 takmičara iz 10 klubova. Klub dizača tegova “Dinamo“  nastupio je sa najbrojnijom  ekipom  sačinjenom od 11 takmičara.

U kategoriji takmičarki preko 84 kg nastupili su Istra Nikolić i Jovana Radovanov. Istra Nikolić takmičila se u konkurenciji juniorki gde je zauzela 1. mesto pri čemu je oborila pokrajnske rekorde u sve tri takmičarske discipline (čučanj, benč pres i mrtvo dizanje). U istoj težinskoj kategoriji, Jovana Radovanov pobedila je u konkurenciji seniorki pri čemu je proglašena za relativno i apsolutno najjaču takmičarku. Ona je poput Istre, postavila nove pokrajnse rekorde u svim disciplinama.

Aleksandar Antić, debitant, nastupio je u kategoriji do 83 kg gde je u juniorskoj konkureniciji osvojio zlatnu medalju.

Vladimir Jović pobedio je u seniorskoj kategoriji do 59 kg pri čemu je oborio sve pokrajnske rekorde.

U kategoriji do 93 kg nastupali su juniori Dinama, Nenad Matijašević, Aleksa Đorđievski i Janko Svetlik. Nenad Matijašević zauzeo je 4. mesto, Aleksa Đorđievski bio je trećeplasirani dok je najsjanije odličije pripalo Janku Svetliku. U istoj težinskoj kategoriji u konkurenciji seniora Luka Živanović osvojio je bronzanu  medalju.

Marko Radovanov i debitant Aleksandar Tadić nastupali su u kategoriji do 105 kg. U konkurenciji seniora Marko je bio četvrti , dok je kod juniora Aleksandar bio trećeplasirani.

U katergoriji do 120 kg zlatna seniorska  medalja pripala je Luki Vujadinoviću koji je postavio novi  rekord u disciplini mrtvo dizanje.

Klub dizača tegova “Dinamo“ osvojio je titulu  najuspešnijeg  kluba na ovom prvenstvu treću godinu zaredom. Bilo je ovo pripremno takmičenje za prvestvo Srbije u powerliftingu koje se je planirano za 1. i 2. april u gradu Zaječaru. 
MarketingNajnovije vesti