Foto: RK Dinamo
Sport

PANČEVAČKI RAGBISTI NA STAZAMA STARE SLAVE: Pioniri Dinama postali PRVACI SRBIJE

Pančevo, Pon, 30/10/2017 - 11:12
Aleksandar Stojković

Pioniri pančevačkog Ragbi kluba Dinamo 1954 postali su u subotu, 28. oktobra, prvaci Srbije u ragbiju. Do titule su mladi pančevački ragbisti stigli pobedom na završnom turniru u Starčevu. Ukupno su na tri turnira (prethodni su održani u Pančevu i Beogradu) osvojili 27 bodova, a iza sebe su ostavili ekipe Partizana, Pobednika, Rume, Zmajeva, Loznice i Leve obale.

Ekipu koja je osvojila Prvenstvo Srbije činili su: Strahinja Adžić (kapiten), Milan Kuzmanović, Aleksandar Vučković, Nikola Mutavdžić, Nemanja Milenković, Strahinja Grubor, Marko Hasanović, Milan Đerić, Miloš Milosavljević i Lazar Aleksić. Njihov trener je Aleksandar Mijatović.

Petlići Dinama su bili takođe uspešni i osvojili su treće mesto.

Uspešan vikend pančevačkog ragbija dopunili su seniori Dinama. Oni su pobedili Vojvodinu rezultatom 22:17 u drugom meču razigravanja za Kup Srbije u B grupi. Viđena je velika borba,  a ni olujno vreme nije sprečilo ragbiste obe ekipe da pruže tvrdu i odličnu igru. Na kraju ragbisti Dinama su imali više sreće i u poslednjim minutima meča postigli odlučujuće poene.

U nastavku takmicenja Dinamo 1954 očekuje polufinale Kupa Srbije u kome će ugostiti ekipu Loznice

 Marketing

Najnovije vesti