Sto godina teniskog kluba u  Pančevu Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVAČKI SPORTSKI KUTAK: 100 godina teniskog kluba u Pančevu

Izvor: 
G. J. Sre, 18/12/2019 - 12:36Sponozor rubrike:Dom

Teniski klub Dinamo iz Pančeva obeležio je 100 godina od osnivanja. Na svečanoj akademiji okupili su se bivši igrači i nove nade,a najuspešnijima su dodeljena i posebna priznanja.

Prvi teniski mečevi u Pančevu odigrani su još 1911.godine u Narodnoj bašti, a igrali su ih rekreativno na raspustu Pančevci koji su studirali u Beču i Budimpešti. Milan i Slobodan Ćurčin,Vukašin Aleksijević,Aljoša Gontarov,Dušan Barjaktarević,Branko Šimić i Svetislav Cvejić 1919.godine osnivaju klub i tad počinju i prva  takmičenja. Početkom 50-tih godina prošlog veka Dinamo je imao oko 50 članova koji su plaćali članarinu,a jedan od njih bio je i Petar Pupić:

Tenis je bio uvek skup sport, ali i mnogo lep. Sećam se da kad sam kupovao reket nisam mogao da objasnim roditeljima  koliko treba novca da mi daju, jer je to bilo veoma mnogo. A tenis se i tad igrao po istim pravilima kao i sad, jedino što je sad to mnogo brža igra i neophodno je mnogo više snage. Mi smo igrali iz zadovoljstva i uživali smo- priseća se svojih tenskih dana Petar Pupić, koji je i u 87. godini života veoma vitalan.

Teniski klub „Dinamo” je danas jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji sa 160 aktivnih igrača u različitim kategorijama, a postao je prepoznatljiv po uspešno organizovanim međunarodnim turnirima za mlade tenisere-„Pecinom memorijalu” i ITF-turniru:

-Bilo koji klub u bilo kom sportu koji doživi 100 godina zaslužuje poštovanje.Nadam se da smo našim radom godinama unazad  opravdali očekivanja naših članova i svih ljubitelja tenisa,a mogu samo da obećam da ćemo nastaviti istim tempom i u narednom periodu- kaže Mladen Vuković, predsednik TK „Dinamo”]

Aleksandar Boričić,sportski direktor TSS rado posećuje turnire u Pančevu i kako kaže uvek je sve ovde organizovano na najvišem nivou:

- Sećam se 1991. godine kada sam kao trener Partizana prvi put doašo na „Pecin memorijal”.Doveo sam Dušana Vemića i on će ga pamtiti po tome što je tad prvi put u životu savladao Nenada Zimonjića-ističe Boričić.

Za budućnost Dinamo ne mora da brine, jer njegovi najmlađi igrači su već veoma uspšeni na  brojnim turnirima:

-Osvojila sam državno prvenstvo do 10 godina, nekoliko 12-tica i uglavnom igram sa starijima od kojih se ne plašim-kaže desetogodišnja Dušica Popovski

A njena klupska drugarica Katarina Milošević je malo starija i takođe veoma uspešna u svojoj kategoriji:

- Veoma sam ponosna što sam postala član reprezentacije Srbije, osvojila sam i drugo mesto na mastersu Vojvodine i treće mesto na masteru Srbije, a igrala sam i nekoliko finala na raznim turnirima – rekla je Katarina Milošević.

Svi naši najbolji igrači igrali su na pančevačkim turnirima za mlađe kategorije,a jedan od njih je i Filip Krajinović koji je uveličao ovo slavlje:

- Sećam se svojih nastupa ovde i turnira kada sam igrao sa Damirom Džumhurom sa kojim sam kasnije postao i dobar prijatelj. Ovo je ozbiljna tradicija i srećan sam što imamo takve klubove u Srbiji i zato sam došao na ovaj događaj – rekao je Filip Krajinović , Reprezentativac Srbije.

Zahvaljujući dobrom radu juniorski ITF turnir sledeće godine dobiće najvišu kategoriju, što znači da će jači od njega biti samo 4 gren slem takmičenja, što predstavlja i najlepši poklon za 100 godina postojanja kluba.

 MarketingNajnovije vesti