• PANČEVAČKI SPORTSKI KUTAK: Medalje iz Laktaša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sponozor rubrike:Dom

    U Laktašima u Republici Srpskoj održan je međunarodni turnir u džudou za mlađe takmičare. Na turniru je učestvovalo i šestoro džudista DŽK „Akademac” iz Starčeva. U konkurenciji od preko 300 takmičara iz okruženja  medeljama se okitilo i četvoro mališana iz našeg grada. Najuspešniji je ponovo bio Petar Novaković, koji je osvojio srebrnu medalju, što je lep uspeh, jer zbog sistema takmičenja nije mogao da nastupa u svojoj kategoriji -66, već u takozvanoj apsolutnoj kategoriji +66. Petar je izašao na megdan mnogo krupnijim takmičarima, ali nije se uplašio i do finala je savladao tri protivnika, da bi ga u finalu jedna greška koštala zlatne medalje:

     
    -Prezadovoljan sam nastupom svih naših takmičara. Posebno bih istakao Petra Novakovića koji je imao tri pobede iponom, a borio se sa decom koja su i po 15 kilogarma bila teža od njega.U finalu mu je ponestalo koncentracije, ali sve ovo je jedno lepo iskustvo i za njega ali i za sve ostale koji su prikazali zavidno znanje-istakao je Miroslav Jočić, trener DŽK „Akademac”.
     
    Bronzane medalje na otvorenom prvenstvu u Laktašima osvojili su : Željko Cvetković, Mijat Vukosavljević i Đorđe Maletić, dok su Vuk Milovanović i Uglješa Pejčić poklekli u borbi za medalje.
     
    Predsednik DŽK „Akademac” Nenad Novaković nema zamerki na nastup svojih takmičara, a pohvalio je njihovu želju da se pokažu u najboljem svetlu:
     
    – Izuzetno je lepo biti sa ovakvom ekipom i zadovoljstvo je veće kada vidite da vas i drugi van Srbije poštuju. Priznanje nam je odao i jedan od naših najbolji internacionalnih sudija Slaviša Škrbić. To nas ohrabruje da smo na prvaom putu i obavezuje da budemo još bolji ,a učinićemo sve da mladim džudistima koji žele da napreduju omogućimo maksimalne uslove za trening i takmičenja-obećao je Novaković.

    U Laktašima u Republici Srpskoj održan je međunarodni turnir u džudou za mlađe takmičare. Na turniru je učestvovalo i šestoro džudista DŽK Akademac iz Starčeva. U

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]