Džudisti Akademca
Sport

PANČEVAČKI SPORTSKI KUTAK: Medalje iz Laktaša

Izvor: 
G. J. Uto, 25/02/2020 - 18:58






Sponozor rubrike:Dom

U Laktašima u Republici Srpskoj održan je međunarodni turnir u džudou za mlađe takmičare. Na turniru je učestvovalo i šestoro džudista DŽK „Akademac” iz Starčeva. U konkurenciji od preko 300 takmičara iz okruženja  medeljama se okitilo i četvoro mališana iz našeg grada. Najuspešniji je ponovo bio Petar Novaković, koji je osvojio srebrnu medalju, što je lep uspeh, jer zbog sistema takmičenja nije mogao da nastupa u svojoj kategoriji -66, već u takozvanoj apsolutnoj kategoriji +66. Petar je izašao na megdan mnogo krupnijim takmičarima, ali nije se uplašio i do finala je savladao tri protivnika, da bi ga u finalu jedna greška koštala zlatne medalje:

 
-Prezadovoljan sam nastupom svih naših takmičara. Posebno bih istakao Petra Novakovića koji je imao tri pobede iponom, a borio se sa decom koja su i po 15 kilogarma bila teža od njega.U finalu mu je ponestalo koncentracije, ali sve ovo je jedno lepo iskustvo i za njega ali i za sve ostale koji su prikazali zavidno znanje-istakao je Miroslav Jočić, trener DŽK „Akademac”.
 
Bronzane medalje na otvorenom prvenstvu u Laktašima osvojili su : Željko Cvetković, Mijat Vukosavljević i Đorđe Maletić, dok su Vuk Milovanović i Uglješa Pejčić poklekli u borbi za medalje.
 
Predsednik DŽK „Akademac” Nenad Novaković nema zamerki na nastup svojih takmičara, a pohvalio je njihovu želju da se pokažu u najboljem svetlu:
 
- Izuzetno je lepo biti sa ovakvom ekipom i zadovoljstvo je veće kada vidite da vas i drugi van Srbije poštuju. Priznanje nam je odao i jedan od naših najbolji internacionalnih sudija Slaviša Škrbić. To nas ohrabruje da smo na prvaom putu i obavezuje da budemo još bolji ,a učinićemo sve da mladim džudistima koji žele da napreduju omogućimo maksimalne uslove za trening i takmičenja-obećao je Novaković.





Marketing



Najnovije vesti