Strelci na takmičenju u Nišu Foto: privatna arhiva
Sport

Pančevački strelci osvojili šest medalja na Kupu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 24/02/2020 - 07:53
Takmičari Streljačke družine Pančevo 1813 osvojili su šest medalja u drugom kolu  Kupa Streljačkog saveza Srbije po B programu koje je održano u Nišu proteklog vikenda.

Kako se i očekivalo, Aleksa Rakonjac je opet zablistao i sa 589 krugova puškom, ponovo je ubedljivo pobedio rivale u kadetskoj, pa i u kategoriji mlađih juniora. Osvojio je po 12 novih bodova za finale, i nakon dva kola ubedljivo vodi na tabeli kadeta ,pa i mlađih juniora, sa maksimalnih po 24 boda.

Teodora kondić je sa 383 kruga osvojila osmo mesto i 3 boda u kategoriji kadetkinja puškom, a Iva Rakonjac je otpucala 363 kruga. U kategoriji pionirki puškom, odlična je bila Aleksina sestra Iva Rakonjac, i sa 188 krugova, ubedljivo pobedila i osvojila maksimalnih 12 boda, tako da sada, nakon dva kola vodi na tabeli pionirki sa 18 bodova. Teodora Kondić je sa 182 kruga osvojila četvrto mesto i sedam bodova, sa koliko je i sedma na listi pionirki za Finale Kupa SS Srbije koje će biti održano nakon trećeg kola , krajem marta u Smederevu. Sjajni su bili i mladi pištoljaši, koji su osvojili tri medalje, a najbolji je bio Stefan Kešišjan, koji je osvojio zlatnu medalju u kategriji kadeta sa 534 kruga, a u kategoriji mlađih juniora srebrnu medalju. Osvojio je 12 novih bodova i sa maksimalnih 24 boda vodi na listi kadeta pištoljem, a u kategoriji mlađih juniora sa novih 10 bodova i ukupno dvadeset je drugi .

Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju u kategoriji kadeta sa 521 krugom,i trenutno je peti sa deset bodova. U kategoriji mlađih je osvojio pet bodova za šesto mesto, i deveti je nalisti od deset finalista. Deseti je njegov stariji brat Velimir Ninković koji je sa 518 krugova osvojio osmo mesto i tri nova boda. Marina Mijatović i dalje napreduje i sa 331 krugom u kategoriji mlađih juniora je ponovo postigla lični rekord pištoljem.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti