• Pančevački strelci uspešno završili godinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda je u Beogradu u Belekspo centru, održano 3. kolo Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, na kojem je uspešno nastupilo devet članova Streljačke družine „Pančevo 1813”’.
    Ekipa seniora SD „Pančevo 1813” ‘vazdušnim pištoljem je osvojila treće mesto i šest bodova za finale, sa 1624 krugova, sa mladom ekipom pionira i dva mlađa juniora.

    Velimir Ninković je osvojio prvo mesto i 12 bodova u kategoriji juniora pištoljem, sa ličnim rekordom od 553 kruga, a na listi seniora je deveti sa dva osvojena boda. Iako još pionir, Marko Ninković je osvojio šesto mesto i pet bodova u kategoriji juniora sa 536 krugova, a sa 535 krugova je Stefan Kešišjan osvojio sedmo mesto i četiri boda takođe u kategoriji juniora. Sva trojica su se plasirala u finale juniora, a obezbedili su učešće u finalu i pančevačkoj seniorskoj ekipi pištoljem. Finale Kupa SSS će biti održano krajem januara naredne godine.

    Ekipa seniora SD „Pančevo 1813” vazdušnom puškom je osvojila četvrto mesto i pet bodova za finale sa 1813,5 krugova, bez učešća Dejana Pešića koji je bio sprečen da nastupi. Aleksa Rakonjac je osvojio treće mesto i osam bodova u kategoriji juniora puškom sa 616,00 krugova, a na listi seniora je jedanaesti. Dalibor Pavlović sa 600,2 i Gabriel Dautović sa 597,3 kruga su doprineli ekipi da osvoji bodove i plasman u Finale Kupa SSS.

    Nastupile su i juniorke puškom Teodora Kondić sa 607,0 i Iva Rakonjac sa 604,2 i juniorka pištoljem Marina Mijatović sa 468 krugova, sa plasmanom u sredini tabele.

    Prothodnog vikenda je takođe u Belekspo centru u Beogradu, održano 45. Internacionalno prvenstvo Beograda, sa učešćem tri zemlje, zbog poznatih epidemoloških razloga, a među njima i četvoro takmičara iz SD „Pančevo 1813”. 

    Aleksa Rakonjac je ostvario svoj lični rekord od 619,5 krugova vazdušnom puškom i osvojio četvrto mesto u katekoriji juniora. Bio je vrlo blizu medalje a i blizu učešća u finalu seniora, na devetom mestu i za samo 1,5 kruga.

    Stefan Kešišjan je osvojio četvrto mesto u kategoriji juniora pištoljem, iako je imao 543 kruga i 10 unutrašnjih centara, koliko i treći, ali je medalju izgubio zbog slabije zadnje serije. Velimir Ninković je šesti junior sa 539, a sa 529 krugova je njegov mlađi brat Marko Ninković osmi junior.

    Nakon ovog takmičenja sledi kraća pauza, a već od 16. januara kreću takmičenja koji će se po kalendaru takmičenja SSS održavati svakog vikenda do maja naredne godine.

    Proteklog vikenda je u Beogradu u Belekspo centru, održano 3. kolo Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, na kojem je uspešno nastupilo devet članova Streljačke družine „Pančevo 1813”’.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport