FK Železničar Foto: FK Železničar
Sport

Pančevački Železničar na pravom koloseku

Izvor: 
G.J. Pon, 28/09/2020 - 12:04

Iako debitant u Prvoj ligi Srbije Železničar ostvaruje izuzetno dobre rezultate. Posle osam odigranih kola nalazi se na 5. mestu sa 13 osvojenih bodova. Juče je snagu pančevačkog tima osetila favorizovana ekipa Budućnosti iz Dobanovaca. Železničar je pobedio sa 2-1, iako je na poluvremenu gubio sa 1.0. Novi kvalitet u igri izabranika trenera Marka Andrejića je što je njegova ekipa smogla snage da u drugom poluvremenu uz potpunu dominaciju na terenu uspela da preokrene rezultat. Gostima je presudio mladi Petar Stanić sa dva lepa gola i možda i vrednije od novih bodova je što u našem gradu posle mnogo godina stasava jedan odličan fudbaler koji ako ovako nastavi sigurno će završiti u nekom mnogo jačem i poznatijem klubu.
 
Evo šta je izjavio posle utakmice:
- Drago mi je što sam postigao golove i što smo uspeli da sredimo glave na poluvremenu i da preokrenemo rezultat. Golovi su posledica dobre igre čitave ekipe i nijedan pojedinac ne može da se istakne ako iza sebe nema dobru ekipu, a ja je imam i srećan sam zbog toga.
 
Trener Žeelzničara Marko Andrejić je istakao da je sad već očigledno da njegova ekipa raste iz  utakmice u utakmicu:
- Momci podižu nivo igre i teško će bilo ko osvajati bodove na našem terenu. Poštujemo sve protivnike ,ali nikoga se ne plašimo. Ova pobeda mi je do sad najdraža, jer smo uspeli da preokrenemo rezultat jednim velikim angažovanjem i željom  čitave ekipe.
 
Železničar u naredna dva kola gostuje i to u Jagodini i Vranju, ali nema sumnje da se mogu očekivati bodovi i sa ovih teških gostovanja, jer je pančevačka „Dizelka” u punoj brzini i sad u svaku utakmicu ulazi sa mnogo više samopouzdanja.MarketingNajnovije vesti