Američki fudbal – Juniorska liga

Pančevci jači od Zemunaca

Pančevo, Ned, 25/09/2016 - 19:42
Bratislav Bosnjak


Juniorska liga Srbije u američkom fudbalu nastavljena je ovog vikenda utakmicama drugog kola. Pančevački „Panteri" su gostovali „Piratima" u Zemunu i pobedili ih ubedljivim rezultatom 7:47. Pitanje pobednika je rešeno već nakon prve dve četvrtine, kada su gosti imali prednost od 0:34. Tek u poslednjoj četvrtini "„Pirati" iz Zemuna su uspeli da postignu utešne poene. 

Jedan od junaka utakmice, krilni hvatač „Pantera" Nenad Bosnić, istakao je veliko zadovoljstvo posle ubedljivog trijumfa.

– Presrećni smo svi u timu nakon pobede, jer smo dokazali da je poraz iz prvog kola iza nas. Zadovoljan sam svojom igrom na utakmici, kao i igrom svojih saigrača. Ne smemo se zadovoljiti ovim trijumfom. Moramo raditi još jače i pripremiti se za nastavak sezone.

Glavni trener „Pantera", Bojan Kovačević, posebno je zadovoljan, jer se u ovoj pobedi nije osetilo odsustvo nekoliko glavnih igrača u timu.

– Imamo puno novih momaka ove godine, koji su po prvi put osetili težinu koju nosi prava utakmica, a sa druge strane smo imali protivnika koji ima dosta iskusnih igrača. Poradili smo na mentalnom planu u toku nedelje, što se pokazalo na današnjoj utakmici. Napad je bio dosta tačniji i disciplinovaniji, a odbrana opuštenija i agresivnija. Danas nam je nedostajalo pet startera i posebno bih istakao to da sam ponosan kako se njihovo odsustvo nije osetilo, jer su drugi momci, kojima to nije bila primarna pozicija, utrčali kad je zatrebalo i pomogli ekipi da danas dođe do pobede. Pauzu ovog vikenda ćemo iskoristiti da se pripremimo za treće kolo, u kom nam dolaze „Legionari" i trenutno razmišljamo samo o njima, odnosno nasem sledećem protivniku.

Pančevački mladi oklopnici sada imaju skor od jedne pobede i jednog poraza. U drugom meču grupe „Sever", koji je odigran u Sremskoj Mitrovici, domaći „Legionari" su pobedili „Vukove" iz Beograda rezultatom 7:0.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti