Foto: SD „Pančevo 1813"
Prvenstvo Srbije za seniore pištoljem velikog kalibra

Pančevci prvaci Srbije pojedinačno i ekipno

Pančevo, Sub, 17/09/2016 - 21:09
Tanja Marin


Članovi Streljačke družine „Pančevo 1813" osvojili su danas (17. septembra) šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije u pucanju iz pištolja velikog kalibra u ekipnoj seniorskoj konkurenciji. Ekipa koja dominira Srbijom, u sastavu Jovica Bubalo, Jovan Pavlica i Saša Petrović, do titule prvaka je došla ubedljivo, pogodivši 935 krugova. Uz to, u pojedinačnoj konkurenciji Jovica Bubalo se okitio titulom prvaka Srbije. 
 
Prvenstvo Srbije po „C" programu za seniorske kategorije pištoljem velikog kalibra domaće proizvodnje održano je u Novom Sadu u organizaciji najstarijeg srpskog kluba Streljačke družine „Novi Sad 1790", uz podršku Streljačkog saveza Srbije, na kojem su učestvovali najbolji sprski „pištoljaši". 

Foto: SD „Pančevo 1813"
streljastvo.jpg

Svoju dominaciju u našoj zemlji kada je reč o seniorskoj konkurenciji pištolja velikog kalibra pančevački strelci su dokazali i u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj su im pripale sve tri medalje. Prvak Srbije u ovoj sezoni je Jovica Bubalo, koji je do zlata došao rezultatom 339 pogođenih krugova. Drugo mesto je zauzeo Saša Petrović (323), dok je Jovan Pavlica osvojio bronzano odličje sa 273 pogođenih krugova. 

Do ovog izuzetnog uspeha pančevački strelci su došli, iako ne mogu da treniraju u Pančevu, pošto ne postoji odgovarajuće streljište, već na pripreme odlaze u Novi Sad ili u Beograd, što ovom rezultatu daje mnogo veći značaj. 
 MarketingNajnovije vesti