Rukometašice Pančevo
Rukomet: Kup Vojvodine

Pančevke i Pančevci jure pehar

Pančevo, Sre, 14/12/2016 - 11:54
Bratislav Bosnjak


Ženski rukometni klub "Pančevo" i Rukometni klub "Dinamo" nalaze se u Bečeju gde će u četvrtak odigrati svoja finala u Kupu Vojvodine. Prvo je na programu finale za rukometašice gde će se ekipa "Pančeva" sastati sa Ženskim rukometnim klubom "Kikinda" inače braniocem ovog trofeja. Treba istaći da se "Kikinda" takmiči u rangu iznad "Pančeva" pa je zbog toga i favorit u finalu Kupa. Ovaj susret je na programu od 16 časova. "Mislim da je naša grupa bila nešto manje kvalitetna i to nam je olakšalo put do finala, gde smo već igrali 2010. godine i izgubili od inđijskog Železničara. Sada ćemo uložiti maksimum truda ne bi li pehar ponele sa nama u Pančevo" izjavila je na konferenciji za medije u Bečeju Svetlana Ničevski kapiten ŽRK "Pančeva".

Nakon ženskog finala, na programu je i finale za rukometaše, u kome se sastaju "Dinamo" iz Pančeva i "Lavovi" iz Bačke Palanke. Za razliku od rukometašica "Pančeva", "Dinamo" je favorit u Bečeju.

To je potvrdio i šef struke Ivan Petković. "Prvo bih izrazio zadovoljstvo što ćemo igrati u Bečeju, koji nam je svima poznat kao „grad sporta“. Ne bežimo od epiteta favorita, ali bih naglasio da su Bačkopalančani izuzetan sastav i ne čudi što su u finalu. Znamo da nas čeka težak ispit i prilazimo mu kao i svakoj drugoj superligaškoj utakmici. Naravno, cilj nam je osvajanje pehara i nastavak u najmasovnijem takmičenju". Muško finale je na programu od 18 časova. Pored pobedničkih pehara i medalja, biće dodeljena priznanja za najbolje golmane, strelce i igrače.

Ove godine u Kupu Vojvodine učestvuje preko 100 ekipa i zato sa pravom se može nazvati najmasovnije takmičenje.
MarketingNajnovije vesti