• Pančevki Andrei Stojadinov specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Titulu najuspešnijih sportista za 2020. godinu poneli su Novak Đoković i Bobana Momčilović Veličković, dok je za najuspešnijeg trenera proglašena Jasna Šekarić, a specijalno priznanje za ostvarene rezultate dobila je pančevačka džudistkinja Andrea Stojadinov.

    U kategoriji najuspešniji mladi sportista, prestižno priznanje je osvojio je hokejaš Matija Dinić.  Priznanje “Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta posthumno je dodeljeno profesorki Ivanki Gajić.

    Specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za 2020. godinu, koje je dodelila potporedsednica OKS Milica Mandić, dodeljeno je mladoj džudistikinji Andrei Stojadinov koja je u roku od mesec dana osvojila tri medalje na evropskim prvenstvima. Specijalno priznanje Andrei uručila je potpredsednica OKS, Milica Mandić. Srebrna medalja na Evropskom prvenstvu za seniore, bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, kao i zlato na Evropskom prvenstvu za juniore jasno govori zašto specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za 2020. godinu odlazi u ruke Andree Stojadinov.

    Želela bih da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije na prestižnom priznanju i na podršci. Velika je čast biti ovogodišnji lauerat, i nadam se da je ovo samo prvo u nizu priznanja koje će se naći u mojim rukama zbog sportskih rezultata“, izjavila je Andrea Stojadinov.

    Usled situacije sa pandemijom virusa Covid – 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, nisu dodeljena priznanja najuspešnijem muškom i ženskom timu.

    Proglašenje najuspešnijih sportista, timova i trenera, 27. po redu, prvi put nije održano na svečnom događaju i ceremoniji, već je javnost obaveštena putem specijalne emisije koja je emitovana na Prvom programu Radio Televizije Srbije.

    Titulu najuspešnijih sportista za 2020. godinu poneli su Novak Đoković i Bobana Momčilović Veličković, dok je za najuspešnijeg trenera proglašena Jasna Šekarić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]