• PANČEVO: Banatski Bikovi spremno čekaju početak sezone

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi regionalni klub Banat Bulls polako završava pripreme za predstojeću sezonu. Treninzi se, kako i prethodne godine, održavaju na terenu kod Hale sportova u Pančevu, uz poštovanje svih mera propisanih od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

    Podsećanja radi, prošle godine upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) doneo je odluku o otkazivanju svih tekl takmičenja za 2020. godinu, kao i odluku da se te sezone igra beskontakta verzija američkog fudbala poznatija kao TAČ fudbal.

    Početak takmičenja u sezoni 2021. zakazan je za vikend 17/18. februara. Bulsi se i ove sezone takmiče u najvišem rangu takmičenja, Sport klub Prvoj ligi Srbije, te će se i ove sezone boriti za titulu šampiona države!

    Pored domaćih pojačanja, ove sezone će se na rosteru Bulsa naći i dva inostrana pojačanja, o kojima ćemo pisati u nekom od narednih tekstova.

    Prvi test pred početak sezone Bulse očekuje sutra, kada će na terenu kod Hale sportova imati zajednički trening (utakmicu) sa ekipom Pastuva iz Požarevca.

    Glavni trener i ove sezone će biti poznato ime u svetu američkog fudbala, Bojan Kovačević, koji je istakao da će igrači umati ozbiljan zadatak, ali da su spremni za sve izazove koje donosi nova sezona – Cilj našeg tima je jasan, a to je osvajanje titule prvaka Srbije. Sastavili smo odličan i iskusan tim igrača i trenera. Svaki čovek u timu ima svoju ulogu i njome doprinosi uspehu tima. Zadatak svakoga od nas je da ove sezone na svakoj utakmici pokažemo oštriju i agresivniju igru i ludačku želju sa pobeđivanjem. –

    Kovačević je zadovoljan tokom priprema za predstojeću sezonu: – Treniramo pametno, brzo i efikasno. Fokusirani smo na suštinu, bez gubljenja vremena i energije na sporedne stvari. Stvaramo takmičarsku i konkurentnu atmosferu u samom timu, sa željom da tu želju za nadmetanjem prenesemo i na teren.

    Pored pojačanja na rosteru, od ove sezone Bulsi imaju i novog sportskog direktora, bivšeg igrača Pančevačkih Pantera, Nenada Bosnića.

    Njegovi prioriteti su jasni: – Moji ciljevi kao novog sportskog direktora Banat Bulsa su da ponovimo rezultat od prošle godine, a to je ulazak u plej-of, da poboljšamo rad u mlađim kategorijama, kao i da radimo na promociji sporta, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Zadatak nam je da radimo na razvoju američkog fudbala u Pančevu, Vršcu i Zrenjaninu, kako bismo pronašli još talentovanih momaka kao što je Ilija Krajnović i pružili im šansu da zaigraju za neki američki koledž. Još jedan cilj jeste da Banat Bulsi budu u vrhu američkog fudbala, ne samo u Srbiji, već i u ostatku Evrope, što se postiže velikim radom i zalaganjem uprave, trenera i igrača.

    Bosnić ističe da je zadovoljan planom koji je pripremio glavni trener Bojan Kovačević sa svojim stručnim štabom, koji čine iskusni treneri Bojan Milić, Predrag Durlić-Vujić i Blažo Bojić.

    Bulsi sezonu počinju za vikend 17/18. aprila utakmicom protiv ekipe SBB Vukovi Beograd, koju igraju na svom terenu.

    Prvi regionalni klub Banat Bulls polako završava pripreme za predstojeću sezonu. Treninzi se, kako i prethodne godine, održavaju na terenu kod Hale sportova u Pančevu, uz poštovanje svih mera propisanih od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport