Atletičari pančevačkog Dinama Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVO: Dinamo ekpino šesti na Prvenstvu Srbije, Marija i Aleksa ponovo najbolji u državi

Izvor: 
013info Pon, 29/06/2020 - 10:12

Atletski klub Dinamo iz Pančeva osvojio je šesta mesta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore koje je u nedelju, 28. juna, održano u Sremskoj Mitrovici.

- To je veliki uspeh za  AK „Dinamo“ ako naglasimo da je samo AK „Vojvodina“ iz Novog Sada ispred nas od svih klubova u Vojvodini. Na ekipnim prvenstvima su zastupljene sve discipline za koje nemamo niti minimalne uslove za vežbanje npr. skokovi u dalj, vis troskok, prepone... Jedina ekipa koja ne trenira na atletskom stadionu. Ako naglasimo  da je AK „Dinamo“ u ženskoj i muškoj konkurenciji nastupio sa najmlađim ekipama na takmičenju uspeh dobija još više  na vrednosti, rekao je trener „Dinama" Ljupčo Cvetkoski.

Ponovo su najuspešniji na takmičenju bili Marija Mrkela i Aleksa Živanov koji su ostvarili pobede na Ekipnom prvenstvu Srbije za juniore.

Marija Mrkela je pobedila u trci na 800m a Aleksa Živanov u bacanju koplja.

U trkačkim disciplinama izuzetan nastup imali su Anastasija Mrkela (100m,400,), Strahinja Stevšić(100m,400m) i Andreja Božanić istrčavši  800m sa novim ličnim rekordom.

Odlične rezultate u skakačkim disciplinama imali su Marija Rakidžić i Strahinja Knežević (skok u vis) i Katarina Njari (troskok).

Svojim sjajnim nastupom, veliki doprinos ovom uspehu dali su i ostali članovi naše ekipe: Andrea Milićev, Tijana Nikolić, Lana Cvetkoski, Lana Anđelovski, Natalija Konstadinović, Damjan Marković i Matija Perić.

 

 
MarketingNajnovije vesti