• Pančevo: Džudisti Akademije Jočić potvrdili svoj kvalitet

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Protekle subote u Hali sportova na Strelištu po sedmi put je organizovan Međunarodni turnir malih šapiona, a džudisti Akademije Jočić iz Starčeva, koja je i organizator turnira, osvojili su pet medalja.

    Iako su ove godine izostali brojni takmičari iz našeg susedstva, koji godinama unazad dolaze na ovaj turnir, okupilo se ne nešto manje od 400 džudista. Ddominirali su najjači naši klubovi Crvena Zvezda, Partizan NS, OJK, Fajter OB, ali su Akademci u ovoj jakoj konkurenciji ipak “oteli” nekoliko medalja.

    U konkurenciji poletaraca Bojana Cvetković je bila druga, dok su Antonina Nikolić i Đorđe Maletić bili treći.

    U konkureciji pionira bronzana odličja osvojili su Vuk Milovanović i Mateja Ilić.

    Predsednik starčevačkog Kluba Miroslav Jočić ističe da rezultatski, nisu bili na najvišem nivou ali da je nakon, dosadašnjih rezultata u jesenjem delu i prevelike odgovornosti na domaćem terenu možda ovo moglo biti očekivano. 
    “Turnir je organizovan na visokom nivou i čestitke su stizale sa svih strana. U ovim okolnostima okupiti ovoliko takmičara nije bilo lako. Posebno priznanje i zadovoljstvo iskazali su brojni šampioni džudo sporta koji su bili prisutni, a adekvatna priznanja – medalje, pehari, upotpunili su ugođaj”, kaže Jočić.

    Ističe da je sve proteklo bez ikakvih problema, većih povreda i u pravoj sportskoj atmosferi. 

    “Trudili smo se i u svim segmentima profesionalno odradili sve što je trebalo. Međutim po mom ličnom sudu izostalo je prisustvo lokalne samouprave, koja je bila sprečena da prisustvuje, i ja iskreno žalim zbog toga jer mislim da bismo njihovim prisustvom pokazali još veću snagu i moć kao klub i kao grad”, naglašava Jočić i dodaje da su zahvalni na njihovoj podršci u infrastrukturi i logistici.

    “Ono što meni skreće pažnju jeste nedostatak trunke profesionalnosti i koreknosti lokalnih medija. Svi su bili uredno pozvani ali njihova odluka da se neodazovu je meni sasvim vidljiva. Smatram to velikim neprofesionalizmom i malicionizmom, prema klubovima koji to ne zaslužuju”, zaključuje Jočić, koji naglašava i da će im kao sportista i čovek dati još jednu šansu da to isprave i da u narednom periodu svog izvestavanja, kako kaže, budu mnogo korektniji.

     

     

    Protekle subote u Hali sportova na Strelištu po sedmi put je organizovan Međunarodni turnir malih šapiona, a džudisti Akademije Jočić iz Starčeva, koja je i organizator turnira, osvojili su pet medalja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]